NOTA DE PREMSA

  • L’edifici, en el qual també se situa la Cambra Agrària, es pintarà i millorarà en el seu exterior

 

12/09/2017

El trasllat del jutjat de pau d’Alcalà de Xivert a les noves dependències de la plaça Justo Zaragozà ha fet possible que la superfície que s’ha quedat lliure s’aprofite per destinar-la a un nou ús: la ubicació del nou arxiu municipal. L’actuació té un cost de 11.735,18 € a càrrec del Pla 135 de la Diputació de Castelló que ha suposat, per al municipi, l’arribada de fons per realitzar inversions per valor de 87.513 €, sumats a 37.500 euros per a despesa corrent.

 

Ja han començat les tasques de desallotjament del local, retirant el material que no es va traslladar al nou jutjat, i la propera actuació consistirà a condicionar l’espai per albergar l’arxiu. S’eliminaran envans i s’adequarà per aprofitar al màxim l’espai amb prestatgeries i mobles especialment preparats per contenir documentació. A més, el local comptarà amb climatització per evitar humitats i que la documentació puga conservar-se en les millors condicions. L’obra es completarà amb el sanejament i millora de l’exterior de tot l’edifici que, en la seua planta superior alberga  la Cambra Agrària.

 

El regidor d’Urbanisme, José Colom, ha explicat que “comptar amb un nou arxiu municipal era molt necessari a causa de la manca d’espai, tot i que fa anys es va habilitar l’antic escorxador, però ara tornava a resultar insuficient. A més, la proximitat d’aquest edifici amb l’Ajuntament ho fa molt pràctic per al seu ús amb aquesta nova finalitat”.

 

Es calcula que tota l’actuació puga estar a punt en un termini de mes, moment en què començarà la ubicació del mobiliari i el trasllat de documentació.