Més de 150 elements bíblics il·lustren la Processó General del Corpus Christi a Morella

Aquesta tradicional representació data del 1358 i és de les més antigues de la Comunitat Valenciana

 

Morella celebra la 659a edició del Corpus Christi amb la Processó General que junta més de 150 imatges bíbliques i és una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Així, avui han participat 300 persones que han seguit la processó pels principals carrers de la ciutat. Cal recordar que el Corpus de Morella va nàixer sols tres anys després del de València.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat “l’elevada participació que té la Processó General del Corpus que concentra morellans i morellanes als principals carrers de Morella”. A més, l’edil ha comentat que “aquesta processó és de les més antigues de la Comunitat Valenciana i també atrau curiosos i visitants que volen veure aquesta tradicional processó”. D’aquesta manera, Rocío ha volgut agrair  “el treball del Capítol, així com tots  els col·laboradors que fan possible realitzar tots els actes del cap de setmana”.

El Corpus Cristi a Morella data del 1358 i és un dels més antics del territori valencià. Aquesta va començar, sols, tres anys després que a València. Aquest tipus de celebracions va nàixer com a una forma didàctica d’ensenyar la bíblia i reconéixer als personatges que hi apareixen. Així, Morella va adoptar la forma i elements característics del Corpus Christi de València. Cal destacar que la gran majoria dels elements que desfilen avui en dia provenen d’aquella època.

 

Morella, 18 de juny de 2017


Morella ha celebrado la 659ª edición del Corpus Christi

Más de 150 elementos bíblicos ilustran la Procesión General del Corpus Christi en Morella

Esta tradicional representación data del 1358 y es de las más antiguas de la Comunidad Valenciana

 

Morella celebra la 659ª edición del Corpus Christi con la Procesión General que junta más de 150 imágenes bíblicas y es una de las más antiguas de la Comunidad Valenciana. Así, hoy han participado 300 personas que han seguido la procesión por las principales calles de la ciudad. Cabe recordar que el Corpus de Morella nació solo tres años después del de Valencia.

La concejala de Cultura, Rocío Querol, ha destacado “la elevada participación que tiene la Procesión General del Corpus que concentra morellanos y morellanas en las principales calles de Morella”. Además, la edila ha comentado que “esta procesión es de las más antiguas de la Comunidad Valenciana y también atrae curiosos y visitantes que quieren ver esta tradicional procesión”. De este modo, Rocío ha querido agradecer “el trabajo del Capítulo, así como todos los colaboradores que hacen posible realizar todos los actos del fin de semana”.

El Corpus Cristi en Morella fecha de 1358 y es uno de los más antiguos del territorio valenciano. Esta comenzó, sólo, tres años después de que en Valencia. Este tipo de celebraciones nació como una forma didáctica de enseñar la biblia y reconocer a los personajes que aparecen. Así, Morella adoptó la forma y elementos característicos del Corpus Christi de Valencia. Cabe destacar que la gran mayoría de los elementos que desfilan hoy en día provienen de aquella época.

 

Morella, 18 de junio de 2017