• La localitat inicia avui la programació taurina amb el muntatge de cadafals i el primer dia de bous
  • El professor Òscar Ebro ofereix un concert a l’esglèsia de l’Assumpció com a clausura del XVIII Curs Internacional de Guitarra ‘Manuel Babiloni’

 

Vilafamés (12/08/2017).-

L’Ajuntament de Vilafamés ha invertit 8.000 euros en l’adequació i restauració de les barreres municipals que tanquen el recorregut dels actes taurins a la localitat, amb l’objectiu de augmentar la seguretat durant les festes d’agost, que avui dissabte han iniciat les exhibicions de bous per la vila. Una mesura que s’uneix a la incorporació, per primera vegada, de membres del cos de Protecció Civil als treballs de vigilància i control durant les activitats taurines, després que s’haja signat un conveni de col·laboració entre les dos entitats.

El regidor de festes, Sergi Trilles, considera “positives les dos mesures, les quals suposaran l’increment de la seguretat durant la celebració de les jornades de bous”, que precisament han començat avui a primer hora del matí amb el muntatge de cadafals per part de les diferents penyes, agrupacions i grups d’amics del municipi.

Els actes taurins han continuat amb l’entrada de bous i vaques a l’estil de la vila i la prova. Per la vesprada segueix la activitat taurina amb la desencaixonada del bou feréstec de nom ‘Príncipe’, de  la ramaderia ‘Los Chospes’ de Robledo, d’Albacete, que serà embolat per la nit.

Fora dels actes taurins, una de les activitats musicals més importants de la setmana és el concert de clausura del Curs Internacional de Guitarra ‘Manuel Babiloni’, que realitza el professor i guitarrista Óscar Ebro, esta vesprada, a l’esglèsia de l’Assumpció. Ebro, deixeble de Babiloni, interpretarà un repertori que inclou obres de Francesc Tárrega i una peça del compositor d’Alcora Emili Mallol, que va dedicar a Manuel Babiloni, després d’assabentar-se de la seua mort l’any 2015.

 

Massiva participació a l’acte de presentació

La participació és una de les notes predominants durant l’inici de les festes d’agost, que anit van viure la presentació oficial amb la reproducció del documental ‘Sons de mas. Memòria d’un temps sense retorn’, dirigit per Joan Miquel Ahís, amb guió i text de Josep Joan Miralles i música de Marc Torner. Presentat per Carlos Torlà, l’acte es va celebrar a la plaça de la Font, on prop de 1.000 persones van veure l’audiovisual, que pretén recollir l’estil de vida i l’esforç de les persones que han viscut als masos del secà valencià i ser un homenatge a este estil de vida, perquè es reconega el valor patrimonial del mas i el seu entorn, tant material com immaterial.

La jornada de demà diumenge tindrà com a actes principals, la serenata del bou, a les 23.30 de la nit i el concert del grup valencià Egalité, a la plaça de la Tanca.

 

 

 

 

El Ayuntamiento de Vilafamés invierte 8.000 euros para mejorar la seguridad en las actividades taurinas de fiestas

 

La localidad inicia hoy la programación taurina con el montaje de ‘cadafals’ y el primer día de toros

El profesor Òscar Ebro ofrece un concierto a la iglesia de la Asunción como clausura del XVIII Curso Internacional de Guitarra ‘Manuel Babiloni’

Vilafamés (12/08/2017).- El Ayuntamiento de Vilafamés ha invertido 8.000 euros en la adecuación y restauración de las barreras municipales que cierran el recorrido de los actos taurinos a la localidad, con el objetivo de aumentar la seguridad durante las fiestas de agosto, que hoy sábado han iniciado las exhibiciones de bueyes por la villa. Una medida que se une a la incorporación, por primera vez, de miembros del cuerpo de Protección Civil a los trabajos de vigilancia y control durante las actividades taurinas, después de que se haya firmado un convenio de colaboración entre las dos entidades.

El concejal de fiestas, Sergi Trilles, considera “positivas las dos medidas, las cuales supondrán el incremento de la seguridad durante la celebración de las jornadas de toros”, que precisamente han empezado hoy a primer hora de la mañana con el montaje de ‘cadafals’ por parte de las diferentes peñas, colectivos y grupos de amigos del municipio.

Los actos taurinos han continuado con la entrada de toros y vacas al estilo de la villa y la prueba matinal. Por la tarde sigue la actividad taurina con la desencajonada del toro cerril de nombre ‘Príncipe’, de la  ganadería ‘Los Chospes’ de Robledo, de Albacete, que será embolado por la noche.

Fuera de los actos taurinos, una de las actividades musicales más importantes de la semana es el concierto de clausura del Curso Internacional de Guitarra ‘Manuel Babiloni’, que realiza el profesor y guitarrista Óscar Ebro, esta tarde, en la iglesia de la Asunción. Ebro, discípulo de Babiloni, interpretará un repertorio que incluye obras de Francesc Tárrega y una pieza del compositor de Alcora Emili Mallol, que dedicó a Manuel Babiloni, después de enterarse de su muerte en 2015.

 

Masiva participación al acto de presentación

La participación es una de las notas predominantes durante el inicio de las fiestas de agosto, que anoche vivieron la presentación oficial con la reproducción del documental ‘Sons de mas. Memòria d’un temps sense retorn’, dirigido por Joan Miquel Ahís, con guion y texto de Josep Joan Miralles y música de Marc Torner. Presentado por Carlos Torlà, el acto se celebró en la plaza de la Font, donde cerca de 1.000 personas vieron este audiovisual, que pretende recoger el estilo de vida y el esfuerzo de las personas que han vivido a los cortijos del secano valenciano y ser un homenaje a este estilo de vida, porque se reconozca el valor patrimonial de la masía y su entorno, tanto material como inmaterial.

La jornada de mañana domingo tendrá como actas principales, la ‘serenata del bou’ a las 23.30 de la noche y el concierto del grupo valenciano Egalité, a la plaza de la Tanca.