Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

L’escriptora Nàdia Ghulam visitarà el col·legi Divina Providència

7 desembre - 16:00 - 17:00

Fundació Divina Providència

El proper dijous, 7 de desembre, visitarà el col·legi Divina Providència l’escriptora afganesa Nàdia Ghulam per explicar coses de la seua vida i, sobretot, de les seues obres literària. En primer lloc, farà diferents xerrades als alumnes de primària i a l’ESO. També es podran degustar, a l’hora de dinar i prèvia reserva, menjars afganesos preparats per ella mateixa. Per últim, a partir de les 16 hores, es farà una xarrada-col·loqui per a totes les persones interessades. Es per això que convidem a pares, familiars i tota aquella persona que puga estar interessada a vindre a la xerrada al saló d’actes de l’escola.Biografia
Nàdia Ghulam  va néixer a Kabul (Afganistan) el 1985.  El 1993, en el marc de la guerra civil que assolava el seu país des de feia anys, va quedar molt malt ferida com a conseqüència d’un bombardeig. Quan va sortir de l’hospital, 14 operacions més tard, la seva família continuava vivint amb moltes penúries. En aquells moments s’havia acabat la guerra, però l’havia seguida la instauració del règim talibà, que no permetia que les dones treballessin. Això era greu per a la família de la Nadia,  perquè el pare tenia problemes de salut i no podia treballar, i el germà gran havia mort. En aquestes circumstàncies, la Nadia va decidir que tenir 11 anys i ser una noia no podia ser un impediment per ser l’home de la casa. Va decidir fer-se passar per un noi i sortir a treballar per mantenir el pare, la mare i les dues germanes petites. Va viure amb un nom que no era el seu durant 11 anys.
Passat el temps, va viatjar a Europa amb una ONG. Actualment, la Nàdia viu amb els seus pares adoptius a Badalona, ciutat a la que va arribar al 2006 per rebre tractament mèdic per pal·liar els efectes que les ferides van deixar en el seu rostre. Activa i emprenedora, té diversos projectes en ment, com ara estudiar a la Universitat i ajudar el seu país amb tots els mitjans al seu abast. Mentrestant, estudia català, informàtica, integració social i matèries que tenen a veure amb  la qualitat del treball de les ONG.

Obra publicada
El secret del meu turbant amb Agnès Rotger, Barcelona Ed. Columna 2010
Contes que em van curar amb Joan Soler i Amigó, Barcelona Ed. Columna 2014

Premis literaris
43è Premi Prudenci Bertrana 2010 amb la novel·la ‘El secret del meu turbant’

Detalls

Data:
7 desembre
Hora:
16:00 - 17:00

Recinte

Col·legi Divina Providència