• Els treballs consistiran en adaptar els banys de l’edifici, habilitar un ascensor entre plantes i instal·lar una plataforma d’accessibilitat a l’escenari.

La Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha donat llum verda a la redacció del projecte d’eliminació de barreres arquitectòniques del Centre Cultural de Càlig, una actuació que permetrà garantir l’accessibilitat de tot l’edifici, que ja compta amb bona part de les determinacions de regulació d’accessibilitat en l’edificació i en espais públics.

Concretament, el consistori haurà de realitzar obres de condicionament en les zones que encara estaven pendents de remodelar per tal de ser adaptades, com ara els banys tant superiors com inferiors del local municipal. També s’haurà d’habilitar un ascensor per comunicar les dos plantes entre sí, així com instal·lar una plataforma d’accessibilitat per a minusvàlids a l’escenari.

Els treballs comptaran amb el finançament autonòmic al 100% a través del programa ‘Reconstruïm pobles’, un seguit d’actuacions urbanes dirigides a regenerar, renovar i rehabilitar espais i edificis públics de caràcter social, cultural o històric, i que es durà a terme en 70 municipis de la Comunitat Valenciana, 21 d’ells, a la província de Castelló. La Generalitat destinarà 15 milions d’euros als projectes seleccionats. Divendres 10 de juliol al matí, el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, presentava a Castelló de la Plana el programa, en un acte al qual assistia l’alcaldessa de la població, Ernestina Borràs.

Càlig ha estat escollit un d’estos municipis, d’entre més de 600 projectes presentats, per a realitzar les millores i adequacions al seu Centre de Cultura en 2021. L’alcaldessa, Ernestina Borràs, ha celebrat la consecució del projecte i ha assenyalat que “és una molt bona notícia, perquè ens financen els 150.000 per al condicionament del Centre de Cultura i aquesta, era una actuació que anàvem a escometre l’any que ve amb fons propis, de manera que ens ajudarà a dur a terme un projecte més ambiciós i complet que el que s’havia previst”.