• La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló i portaveu adjunta del grup socialista en el Congrés afirma que “des del primer moment s’ha treballat per incrementar el nombre de trens en la mesura que ha sigut possible” fins a recuperar el 100%

La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló, portaveu adjunta del grup socialista en el Congrés i membre de l’executiva federal, Susana Ros, ha defensat que, en matèria ferroviària, les i els usuaris “sempre estaran en el centre de la nostra acció”. Ros afirma que una bona mostra d’això és que Renfe recupera tots els serveis de Rodalia de la línia C-6, que unix València i Castelló de la Plana, a partir del 27 d’octubre, data de finalització de les obres d’Adif AV per a la implantació de l’ample internacional en la línia. El nombre de serveis de rodalia recuperats és de 12 entre València i Castelló de la Plana i 14 en sentit invers i l’oferta global suposa la circulació de 88 serveis cada dia entre totes dues ciutats, 79 de Rodalia i 9 de Mitjana distància.

Referent a això, Ros ha assenyalat que el govern progressista de coalició de Pedro Sánchez, “és un govern que es preocupa i s’ocupa dels problemes de les persones i a donar-los solució, que escolta, dialoga i el que diu, fa. És un govern que complix”. A més, recorda que amb les obres iniciades per Adif el passat 24 de juliol, va ser necessari restringir la freqüència ferroviària però, “des del primer moment, s’ha treballat en l’adaptació dels horaris dels trens per a donar el millor servei possible a tots els viatgers, i s’ha anat incrementant el nombre de trens en la mesura en què ha sigut possible”.

La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló posa l’accent que un altre “clar exemple” que el govern de Pedro Sánchez és un govern “especialment sensible i compromés amb la nostra província” ha sigut l’ampliació del servei que connecta Castelló amb Vinaròs, “una mesura amb la qual ara el Partit Popular s’ompli la boca per a criticar-la però que va ser incapaç d’aplicar quan van estar en el govern”, diu Ros.

El tercer fil del PP, la causa de la deterioració de les rodalies

La portaveu adjunta del grup socialista en el Congrés recorda que va ser el president del Govern del Partit Popular, Mariano Rajoy, qui, en 2011, va canviar la nova plataforma projectada per José Luis Rodríguez Zapatero, i la va substituir pel famós “tercer fil”, que suposava fer coincidir en la mateixa via diferents trànsits viaris.

“El resultat ha sigut que, durant anys, s’ha col·lapsat el corredor amb, a més, una greu afecció a les línies de rodalia”, apunta. “Esta va ser la pèssima gestió de la infraestructura que va fer el PP i les nefastes conseqüències que ha tingut. I, ara, és el partit socialista el que està conjuminant esforç i sensibilitat per a revertir esta situació causada per la mala gestió en la contractació de les obres i de la seua execució amb governs del PP”, conclou.