JOAN TARDÀ PROTAGONITZA UNA JORNADA DE DEFENSA DEL REPUBLICANISME I HOMENATGE ALS REPUBLICANS REPRESALIATS PEL FRANQUISME AL MAESTRAT.

 

El diputat d’Esquerra al  Congrés Joan Tardà s’ha adreçat a vora 300 persones que han acudit a l’Auditori Municipal de Vinaròs per escoltar la xarrada “La República, única eina per canviar el sistema del 78″.

 

Joan Tardà ha resumit l’essència del republicanisme.”Compartim valors amb centenars de milions de persones al món. Els republicans tenim només tres idees fonamentals: la llibertat, no hi ha idea més revolucionària que afirmar que ningú és més que ningú; la igualtat, no pot existir igualtat si la riquesa no es reparteix de manera molt diferent i la fraternitat entre homes i dones, entre els pobles més enllà de les fronteres, llengües i races, superant prejudicis.” Un republicanisme en el qual hi ha un aspecte fonamental, el fet que “alhora som fills d’una terra. Per això volem restar fidels a la terra i és de persona ben nascuda que sigui fidel a la seva terra i a la seva llengua. Orgullosos del nostre país i de la gent que ens va precedir. Obligats a deixar als nostres fills una societat diferent, més justa. Tenim el dret i sobretot tenim l’obligació”.

 

El diputat d’Esquerra ha conclòs afirmant que en aquests moments estem enmig la fallida d’aquell estat del 78 que va neixer amb l’estigma de la impunitat franquista. Un estat, el rei del qual no ha demanat perdó per les seves complicitats amb la dictadura i qui ni tan sols va poder jurar la constitució perquè abans havia jurat els principios fundamentales del movimiento.

 

Joan Tardà ha estat precedit pel President d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà qui ha donat la benvinguda els assistents i ha destacat la coherència política d’Esquerra , en temps de tanta incoherència, “si hi ha un tret que caracteritza la gestió d’Esquerra Republicana és que no es deixa la coherència a casa” ha dit Barberà, per a qui “la República Catalana és l’única pedra en el camí per al règim del 78, l’altra ho ha de ser la República Valenciana, i en aquest camí us espero a tots i a totes”.

 

El final de la xarrada ha estat protagonitzat pel públic que ha preguntat sobre temes d’actualitat per espai de vora una hora Joan Tardà. A tots ha respost, inclòs al membre d’Espanya 2000 present en la sala a qui li ha respost que “els republicans lluitem i lluitarem per la llibertat i els drets de tothom inclosa la gent que com vostè no pensa igual que nosaltres”.

 

L’acte ha transcorregut amb total normalitat malgrat l’intent d’un nodrit grup d’ideologia feixista que han intentat boicotar l’entrada i intimidar els assistents a l’acte amb crits i insults a la porta de l’auditori.

 

A la vesprada Joan Tardà ha participat en una taula rodona al Magatzem de la Mar de Benicarló, que ha ajuntat més de 200 persones, sobre els 80 anys dels bombardejos del Maestrat junt amb els experts Carlos Mallench, autor de “Objetivo Levante” i Pilar Vidal, membre del GRMH de Benassal. Ha estat un acte de memòria i d’homenatge als qui patiren els bombardeigs i en el qual s’han donat a conèixer dades dels atacs patits per la Legió Còndor alemanya als pobles de l’Alt Maestrat, per molts investigadors un clar exemple de banc de proves de Hitler de cara a la segona Guerra Mundial, i per a altres una estratègia militar per a trencar el front republicà. També s’han recordat les víctimes dels camps de concentració, aquells republicans que, gràcies al tractat entre Himler i Serrano Suñer, foren considerats apàtrides i confinats a camps d’extermini.

 

Esquerra Republicana del País Valencià, organitzadora de la jornada, valora molt positivament la jornada, tant per l’assistència de públic com pel nivell dels dos actes. Una jornada que el comportament intolerant i groller dels qui sempre juguen a la contra de les llibertats no ha pogut deslluir.

 

 

COMUNICACIÓ  PREMSA ESQUERRA REPUBLICANA
Vos adjuntem nota de premsa dels dos actes celebrats ahir dissabte a Vinaròs i Benicarló amb el nostre diputat al Congrés Joan Tardà després d’acudir a la inauguració de la Fira Agromoció.

Esquerra Republicana del País Valencià valora molt positivament la jornada per la gran quantitat de públic que va asistir als dos actes, vora 300 persones a Vinarós i més de 200 a Benicarló, en un dissabte en què hi havia més activitats programades.

Lamentem que tants mitjans hagen volgut donar més importància de la què té a un grup de 20 persones violentes, sent així que tant a la xarrada sobre republicanisme com a la taulla rodona sobre els bombardeigs del Maestrat es van dir coses tan interessants.