• Ahir dimarts 14 de maig, la Comissió de Sanitat de les Corts Valencianes va aprovar la proposició del grup parlamentari Podemos-Podem sobre l’assistència sanitària als dolents renals crònics.

Entre els punts presentats destaquen el fet d’implementar les recomanacions del Document Marc sobre Malaltia Renal Crònica a la realitat del Servei Valencià de Salut; el disseny d’un pla valencià de millora assistencial cap a les persones afectades, comptant amb la participació de la societat científica i les associacions de pacients involucrats, establir un pla de formació específic per al personal substitut d’infermeria que dóna atenció als pacients d’hemodiàlisi en període estival i dotar al departament de Salut de Vinaròs d’una secció de nefrologia junt amb un centre públic d’hemodiàlisi.

Cal recordar que avui en dia quasi quatre-centes mil persones pateixen arreu de l’Estat malaltia renal crònica i que set-cents valencians se sumen cada any als tractaments de diàlisi. Departaments de Salut com el de Vinaròs es troben a 70 km del centre de referència de nefrologia, el que ha portat al grup parlamentari Podem-Podemos a exigir la solució d’aquesta greu situació que afecta a tot el nord de Castelló. Per acabar, també des de Podem Vinaròs volem agrair el treball de les associacions veïnals i de malalts Apfercom i Migjorn, que ja van presentar al mes de gener una moció davant del plenari de l’Ajuntament de Vinaròs demanant millores per a la seua atenció mèdica.