Comunicat del PSPV-PSOE Benicarló

 

  • Aquest 8 de març ens hi juguem molt.
    Els socialistes  apostem per la defensa dels drets, la llibertat i la seguretat de les dones.

Estem vivint l’amenaça real cap a les polítiques feministes amb l’aparició de formacions polítiques d’extrema dreta i amb la radicalització dels partits de dretes, que recuperen els discursos més retrògrads i contraris als drets de les dones.

Alhora vivim un enfortiment del moviment feminista (com vam veure el 8 de març de l’any passat) que exigeix ​​Governs que donen resposta efectiva a problemes que pateixen més de la meitat de la població: violència masclista, discriminació en tots els àmbits, manca de polítiques de conciliació.

Sabem que les polítiques d’igualtat són l’instrument per millorar la vida de la ciutadania. Perquè quan avancen les dones avança la societat i la democràcia.
Estem compromeses i compromesos amb el canvi social que impulsa el feminisme.
Des del juny passat comptem amb un Govern que, recollint aquest esperit del 8M, situa la igualtat com a eix transversal a l’agenda política

Lluitem contra la discriminació laboral, contra la bretxa salarial, la precarietat i la discriminació en l’accés a l’ocupació i a la promoció professional. En aquest sentit, s’ha impulsat una Proposició de llei d’Igualtat laboral.

També a la desigualtat entre sexes està l’arrel de la violència de gènere que a l’Estat espanyol ha acabat amb la vida de 984 dones, des de 2003 quan és comencen a comptabilitzar a els assassinats masclistes. Per al Govern, la violència masclista és un problema d’Estat. Per aixó, la posada en marxa del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, que també va ser proposta socialista.

Les dones sofreixen altres violències pel fet de ser dones, com la sexual, la tipificació de la qual en la normativa espanyola està revisant el Ministeri de Justícia, amb l’objectiu d’establir de manera clara que “si una dona no diu si, tota la resta és no”

Estem radicalment en contra de tota mercantilització del cos de les dones. La prostitució i l’explotació sexual también són violència masclista, que cosifica i mercantilitza les dones.

Avancar cap a la igualtat és una responsabilitat que ens interpel·la individualment i com a societat. I que també obliga totes les Administracions, des de l’Estat fins a la local.

Per tot això, ens sumem a la iniciativa del moviment feminista i els sindicats majoritaris (UGT i CCOO) de convocatòria de VAGA I ATURS EN EL DIA DEL 8 DE MARÇ i animem els i les treballadores a sumar-se a ells, com una mesura de conscienciació i reivindicació sobre la necessitat que les dones, com els correspon, participin en igualtat de tots els espais de la societat.