Entre els dies 29 de març i 6 d’abril, 18 alumnes de llengua francesa de l’IES Ramon Cid de Benicarló junt amb 12 alumnes de la mateixa matèria de l’IES Josep Vilaplana de Vinaròs, han gaudit del ja tradicional viatge a Normandia, al nord-oest de França.

Durant una setmana els 30 alumnes han conviscut amb els alumnes de l’Institut Jacques Prevert de la localitat de Verson i han participat en moltes activitats culturals i lúdiques de les que han après moltíssim. A banda d’haver practicat i millorat l’idioma, han conegut la ciutat i els monuments de Caen, les platges del desembarcament de Normandia i els principals llocs protagonistes d’aquest important fet històric com són el Memorial  i el cementiri americà; també han visitat una granja de vaques lleteres normandes i una famosa formatgeria i han fet un taller de cuina tradicional normanda, ja que el tema central de l’intercanvi aquest curs és la gastronomia regional.

A finals d’aquest mes els nostres alumnes acolliran als seus corresponents francesos per gaudir d’una setmana més d’aprenentatge i convivència, en la qual els alumnes francesos practicaran el seu espanyol i podran descobrir la nostra regió i l’exquisida cuina que ens caracteritza. Una experiència molt enriquidora en tots els sentits que esperem que tingui molta continuïtat en el temps.