Ens encanta el Nadal, oi? ens vam reunir amb familiars i amics, vam compartir regals, bon menjar i moltes celebracions plenes d’alegria i felicitat. Saps quan van començar aquests costums en la teva família? Tals tradicions ens uneixen a la nostra herència i es transmetran a les generacions futures. Aquestes tradicions poden incloure la forma en què celebren el naixement de Crist els cristians o preparar un plat que compta amb una recepta ancestral en la família. No importa la cultura ni el lloc, l’esperit nadalenc sembla provenir de tradicions que ens ajuden a celebrar l’alegria, l’amor i la bona voluntat de la humanitat.

Avui compartim amb vosaltres una sèrie de dades i tradicions que reflecteixen les connexions que compartim amb la nostra família mundial.

És curiós, però el Nadal com a tal marca el naixement de Jesucrist el 25 de desembre, però no s’esmenta el 25 de desembre a la Bíblia i la majoria dels historiadors creuen que Jesucrist va néixer a la primavera. Per què escollir aquest dia llavors? Probablement es va triar el 25 de desembre perquè coincidia amb l’antic festival pagà Saturnalia, que honrava a el déu agrícola Saturn amb festes, jocs d’atzar i regals. Les Saturnals eren considerades una gran festivitat romana i un dels actes implicava un sacrifici en el Temple de Saturn. El banquet públic era digne de menció també.

Hi ha moltes dades estranys i interessants sobre el Nadal. Per exemple, sabies que durant el Nadal hi ha un poble a Perú on joves i grans resolen el seu rancor a puny net? Per què ens vam besar sota el vesc o ens donem mitjanes plenes de llaminadures? Àngels cantant? La veritat és que no hi ha cap referència al fet que els àngels cantin enlloc de la Bíblia. Sabies que la paraula Noel (Pare Noel) deriva de l’expressió francesa “els bonnes nouvelles” o “the good news” (bones notícies)? ¿I que Jesús probablement va néixer en una cova i no en un estable de fusta, segons els estudiosos bíblics?

Si creus saber-ho tot sobre l’època més meravellosa de l’any, aquí et toparàs amb algunes curiositats perquè tinguis més ganes de celebrar el dia de Nadal.