• El dia 13 s’inicia el treball presencial en totes les àrees, excepte aquells funcionaris que sol·liciten teletreballar per causa justificada

Durant l’estat d’alarma i fins avui hi ha hagut departaments de l’Ajuntament de Peníscola que han treballat presencialment per necessitats del servei, fins i tot el Servei d’Atenció Ciutadana atenia amb cita prèvia.
La Policia Local i el personal dels Serveis Socials municipals han acudit als seus llocs de treball  per a poder atendre la ciutadania, des de l’inici de la pandèmia.A partir del dilluns, la resta d’àrees que queden pendents d’incorporació al treball presencial, passaran del teletreball al treball en les oficines.

Els funcionaris de cada departament podran atendre ja a qui ho requerisca, de manera presencial, sempre que se sol·licite cita prèvia per a controlar els fluxos de persones en els edificis públics. Així s’ha acordat en el Comité de Seguretat i Salut que ha tingut lloc aquesta mateixa setmana, que ha prioritzat fins ara – tal com proposa la legislació vigent – el teletreball.
 
Aquesta setmana l’àrea de Personal finalitzarà la instal·lació de mesures de seguretat en totes les dependències municipals i centres de treball, tal com fera fa algunes setmanes en espais públics que ja havien obert a l’atenció presencial: l’Oficina d’Informació Turística, el Servei d’Atenció Ciutadana, o el servei d’Esports i la Policia Local.
Els treballadors municipals podran seguir teletreballant si justifiquen la seua petició, amb l’autorització del cap del servei.
“Ens hem demostrat que els serveis municipals han continuat atenent els nostres veïns també teletreballant, un model flexible que hem volgut prolongar fins a arribar a un acord amb l’equip de treballadors municipals, per a poder realitzar una reincorporació gradual i segura per a tots” ha valorat la regidora de l’àrea, Dolores Bayarri, al final del Comité que ha presidit.