• La delegació vinarossenca continua amb la seua tasca de promoció de la ciutat a la Fira Internacional de Turisme de Madrid amb l’acord amb la televisió valenciana i la potenciació de la gastronomia

Aquest matí s’ha celebrat a Madrid la reunió anual de l’Associació Saborea España per determinar les noves línies a seguir per potenciar la gastronomia entre els gairebé 20 municipis que formen part de l’entitat, a més de donar la benvinguda a les noves incorporacions. A l’acte ha assistit el primer tinent alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interès Turístic, Marc Albella, amb el tècnic Gabi Quesada, en representació de Vinaròs.

Amb 10 anys Saborea España s’ha posicionat com la primera plataforma de l’Estat en la promoció de la gastronomia amb experiències turístiques úniques de cada localitat, per tal de crear nou atractius, aprofitant les potencialitats dels productes culinaris de cada destinació. En el cas de Vinaròs sobretot es treballa amb el llagostí com a principal referent gastronòmic, amb activitats complementàries com pescaturisme, visites al Mercat Municipal i a les oliveres mil·lenàries per crear experiències enriquidores.

El regidor Albella ha destacat que “aquest tipus de reunions són molt importants per a definir les noves línies a seguir per ajudar a fer de Vinaròs un referent gastronòmic de primer ordre, una tasca on cal el suport d’associacions com Saborea España per aconseguir-ho”. En aquest sentit, ha recordat que dintre d’aquest objectiu la ciutat també s’ha adherit a la nova marca L’Exquisit Mediterrani de Turisme Comunitat Valenciana per a promocionar l’excel·lència gastronòmica dels productes autòctons, restaurants i mercats, on Vinaròs és municipi assessor.

Pel que fa a les noves estratègies a seguir sobretot s’ha incidit en la importància de destacar més l’ús de la marca Saborea España per donar més visibilitat a les accions que es realitzen des de l’entitat. D’altra banda, també s’ha insistit que cal potenciar la gastronomia dels municipis i continuar creixent amb noves destinacions, però sempre des de la sostenibilitat d’acord amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU)

A Punt oferirà en directe el Carnaval

Una altra de les tasques realitzades durant aquest Fitur 2020 ha sigut l’acord amb la televisió valenciana À Punt per a la retransmissió en directe de la Gala de les Reines del Carnaval el dissabte 15 de febrer, a més de petits reportatges previs i connexions en directe en diferents programes. El regidor Albella ha assenyalat que es tracta d’una bona notícia perquè la festa  arribarà a les televisions de tota la Comunitat, amb milers d’espectadors potencials, fet que suposarà una gran promoció. En aquest sentit, afegia que la setmana vinent es mantindrà una reunió als estudis de Burjassot, on també assistirà la Comissió Organitzadora del Carnaval per acabar de concretar l’acord.

Cal destacar que precisament demà dissabte es farà una petita demostració del Carnaval de Vinaròs a l’estand de la província de Castelló gràcies a la col·laboració de la Comissió Organitzadora, amb una xicoteta desfilada i la projecció d’un vídeo amb les imatges més espectaculars de la festa.