ACORD CIUTADÀ proposa que s’organitzen Jornades de Preparació, Orientació i Formació a l’empresariat local per a que puga presentar-se a licitacions públiques.

 

Fins ara l’acció de govern ha anat dirigida a emprenedors principalment i a farcir el número de visites al Vinalab. Els darrers anys l’acció empresarial ha anat de cara als nous emprenedors i no als empresaris ja establerts. Ha estat una acció en molts de casos d’imatge de govern. Cap a l’empresariat ja establert tot han estat dificultats i cap ajut oficial.

La realitat ens diu, al cap de tres anys, que es produeix la paradoxa que mentre el laboratori del Vinalab, el núvol virtual del Vinalab està al complet , al carrer no paren de tancar negocis. En aquest sentit podríem dir que el govern està més pendent no del carrer, sinò de les simulacions de la realitat.

Un dels punts que va portar a les forces que ara estan al govern municipal va ser la seriosa promesa que es municipalitzarien els serveis que fan, ara per ara, empreses privades. Inclús recordem la promesa que les ofertes encara que fossin de 3.000 € també passarien per licitació.  El resultat és que, amb el govern de Podem, Compromís i PSOE, a Vinaròs s’han privatitzat encara més coses. Podríem dir que a 2015 tot valia per arribar al govern, inclús mentir amb falses promeses.

Vista la situació de cul-de- sac on s’ha abocat Compromís, PSOE i Podem(Moliner, Alsina i Pla), i vistes i escoltades les dificultats que empresaris de Vinaròs tenen per poder concursar a licitacions que fa este ajuntament o d’altres dels voltants, des del nostre grup ACORD CIUTADÀ proposem que s’organitze Cursos de Formació i Preparació per a Empreses Locals per tal que puguen ser orientades i presentar-se a les diferents  oportunitats de treball que des de l’Ajuntament es fan: com  preparar una oferta i tenir possibilitats de guanyar-la, com  preparar una oferta i participar en una licitació. La licitació pública pot ser una molt bona oportunitat.  En aquests tres anys, les ofertes que ha tret este govern municipal han fet  cap, curiosament, a les mans de les empreses que ells criticaven abans d’arribar al govern.

Els nostres empresaris i les nostres empresaries han de rebre el suport institucional necessari en Cursos de Formació per a Licitacions, i ACORD CIUTADÀ volem encara més coses per a ells, com deduccions fiscals o ajuts.

Si un és emprenedor o  propietària d’una empresa petita o mitjana segur que està a la recerca contínuament d’oportunitats de negoci. Es tracta d’una tasca complicada i necessària perquè l’empresa prospere i tinga èxit. La licitació pública pot ser una bona opció.