• Lluís Batalla:“ El meu treball en política sempre ha estat seriós, i no participo en les xarlotades en que vol convertir-la el govern”

 

21/10/2018

Com a Portaveu d’ACORD CIUTADÀ,divendres passat,vaig presentar la renúncia a participar a la Comissió d’Investigació dels viatges pel projecte Erasmus per ser una befa del PSOE d’Alsina, el Podem de Pla i Romero, i el Compromís de Moliner i Fontanet a l’honestedat i Transparència política. A la renúncia expresso que estem davant d’un acte vergonyós,dissenyat per amagar dades.

Des del primer dia assenyalem com a censurable el viatge dels regidors del govern a les diferents capitals on es feia dit Projecte. Amb diners públics, europeus o municipals, no es fa turisme. Encara que fos legal que anessin regidors, un va per fer feina als llocs i no per veure com altres la fan. En el moment dels viatges, cap altre regidor dels altres països va viatjar a les altres capitals. Els de Vinaròs, sí.

A l’hora de la creació de la Comissió, a l’Agost de 2018(1 any i 8 mesos després de la petició del PP), les irregularitats polítiques del govern han estat diverses:

1.- Sabent que el pal de paller és el comportament ètic i polític dels regidors del govern que viatgen(Romero i Cano) i del mateix govern que ho permet, al plenari d’agost els regidors implicats en els fets que provoquen la creació de la Comissió d’Investigació, van tenir barra de votar com es faria la Comissió, la seva durada i tota la dinàmica de treball. S’imaginen a Rodrigo Rato o a Esperanza Aguirre decidint com es farien les Comissions que els investigaven? És clar que no. A Vinaròs, sí. I la llei és clara, en una votació de plenari s’han d’abstindre els regidors que estiguessin implicats en la causa que es vota. És il.legal el que han fet.

2.- Diu el govern, per carregar contra l’oposició, que “disposem de tota la documentació des de fa temps”. Bé, tenim tota la documentació, tenim la que ens han donat, però no apareix cap acta on es veja la feina dels regidors Cano i Romero durant els dies que van durar les jornades a Londres. A més ,amb els aeroports que tenim a l’abast(Barcelona, Reus, València i Castelló) es tria el més car i el que té menys freqüències, la qual cosa fa que s’arribe dos dies abans del començament de les jornades a Londres. Paga Europa, però no és ètic. Turisme amb diners públics no és ètic.

3.- No se’ns garanteix la presència de funcionaris que convoquéssim a la Comissió, ni la de membres de la societat civil, com l’ Agència de viatges, ni hi ha cap garantia que compareguin regidors del govern. És això transparència?

4.- Finalment,dimarts 16 d’octubre,se’ns anuncia que la comissió serà 23 d’octubre a les 10 del matí. Són sabedors que l’oposició tots tenim treball professional. Nosaltres no vivim de la política;i encara que expressem la nostra queixa en aquell moment, el govern d’Alsina, Fontanet i Pla mantenen el 23 d’octubre a les 10 del matí. Era esta la nova política?

Per molt legal que considere Europa i en ordre totes les accions econòmiques fetes, el comportament ètic del PSOE d’Alsina i el Podem de Romero i Pla és inadmissible. I tenim antecedents: Pla viatja a Brusel.les a final de 2015.Costa 500€ al poble i era un acte del seu partit. Deia Montesquieu, “la corrupció de cada govern comença gairebé sempre per la corrupció dels principis”.

 

Personalment, em jugo la vida per la carretera molts dies per fer política per la meua gent, i no estic per a xarlotades,improvisacions i il.legalitats fetes des del govern.