LECTURES DRAMATITZADES I RUTA LITERÀRIA PER VALÈNCIA

  • L’alumnat de segon de batxillerat de l’IES J. Vilaplana, el 17 de gener, es va desplaçar a València per gaudir d’un espectacle i una ruta que els permeteren acostar-se a la literatura del segle XX des d’una altra perspectiva.

Al Centre Octubre, de la mà de Francesc Anyó, acompanyat del músic Enric Giralt, van assistir a una interpretació de textos de Mercè Rodoreda, Joan Fuster, Rodolf Sirera i Vicent Andrés Estellés. L’alumnat, que prèviament havia treballat a l’aula aquests autors i autora, va coincidir que l’espectacle els va permetre apreciar certs aspectes dels textos que, llegits de manera individual, els havien passat més desapercebuts. Així, van connectar de manera especial amb els sentiments més íntims de Natàlia (Colometa) a La plaça del Diamant i van apropar-se a la intel·ligent ironia de Fuster i a l’habilitat dramàtica de Sirera. Els poemes d’Estellés, intercalats entre les diferents lectures, van merèixer un punt i a part tant per la varietat temàtica com per la riquesa de matisos.

Diego Zafra

Acabat l’espectacle, van començar la ruta Estellés. Francesc Anyó els va acompanyar per llocs emblemàtics de la ciutat que tenen relació amb els poemes de l’escriptor de Burjassot i en va recitar una bona mostra. En aquesta ruta, l’alumnat també  hi va participar afegint-se a la lectura d’alguns poemes.

Davant de la casa d’Ausiàs March

La jornada va ser, en definitiva, ben completa; tant a nivell curricular, pels coneixements adquirits, com a nivell personal, per haver compartit moments de lleure amb companyes, companys i professorat.