• Una de les cites destacades serà la Fira d’Oficis
  • De juliol a setembre hi haurà visites guiades
L’estiu a Benassal arriba carregat d’activitats de tot tipus i per a totes les edats. Esport, cultura, tradició, entreteniment, música i festes faran les delícies dels veïns i estiuejants durant els mesos de juliol, agost i principis de setembre.
De fet, encara al juny, ja han arrancat les activitats i ho han fet amb esport. I és que el Club Bisontes de Futbol Sala organitza a la localitat el seu segon Campus internacional. D’igual manera, cal destacar el Campus de futbol, l’esport rei, que es desenvoluparà del 9 al 13 de juliol al camp municipal. Així una altra cita notable és la Cursa de Muntanya del pròxim diumenge, 1 de juliol.
A més, tampoc faltaran les excursions. El dissabte 28 de juliol s’han programat una ruta de la pedra en sec, que es repetirà el diumenge 19 d’agost, i una ruta nocturna. I el diumenge 12 d’agost tindrà lloc la XVII Volta a peu pel poble.
Així mateix s’han previst visites guiades per als mesos de juliol, agost i setembre amb eixida a les oficines de turisme del poble i la Font d’en Segures. D’aquesta manera, es podrà conèixer l’Itinerari Carles Savador, l’embotelladora Aigua de Benassal, el casc antic de la localitat i el paratge natural municipal El Rivet. Una altra proposta estiuenca per als mesos de juliol i agost és el tai-txi.
La tradició arribarà de la mà de la Fira d’Oficis el cap de setmana del 21 i 22 de juliol, encara que el divendres 13 de juliol hi haurà un avanç amb la projecció del vídeo de la passada edició.
La cultura, d’altra banda, tindrà un paper protagonista. Teatre, xarrades, animació o presentacions de llibres seran algunes de les propostes per a totes les edats. Així la companyia Teatre la Estrella oferirà per als més xicotets “Caputxeta i altres llops” el diumenge 15 de juliol i “Los tres cerditos” el diumenge 5 d’agost. L’11 del mateix mes es viurà la representació de “El dolçainer de Tales” i el 8 de setembre la de “Una sogra de castanyola”.
També hi haurà xarrades com la de Josep Maria Monferrer “Protagonisme de la dóna en els canvis de valors socials que vivim” del 2 d’agost, la del 14 d’agost sobre prevenció, detecció i actuació en casos de drogues i altres addiccions, i les converses sobre el llibre “Maquis i els masovers, entre la resistència, la supervivència i el terror” de Raül González Devis. No en va l’estiu de Benassal serà perfecte per a la presentació de llibres. El divendres 10 d’agost li tocarà el torn a “In Memorian. Dels benassalencs represalitats a la guerra i la postguerra” d’Emili Ferrando, i el dilluns 13 d’agost, a la novel·la “Sara” de Javier Palomo. A més el dimarts 21 d’agost es viurà la presentació del llibre “Carles Salvador obra poètica completa” a càrrec de Lluís Meseguer, Vicent Pitarch i el nét de Carles Salvador. Prèviament, el mateix dia es lliuraran els premis del X Concurs Literari Carles Salvador. Cal sumar l’animació infantil com els trencaperols del 14 de juliol i el 4 d’agost. D’igual manera la música en viu tindrà el seu espai durant l’estiu a la Font d’en Segures.
I no podem oblidar les festes: el 4 d’agost la del Canto, el 15 d’agost la Missa de l’Assumpció -amb la posterior recol·lecta de l’AECC-, el 16 d’agost la romeria a Sant Roc – no faltarà el Ball Pla- i del 24 d’agost al 2 de setembre les festes patronals. A més, del 13 al 17 d’agost es viurà una tradició que encara es manté a la localitat: la Volta dels quintos.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here