Aquest cap de setmana i dintre de la programació del actes de promoció de la nostra carxofa l’Associació de Música Tradicional “Fartabelitres” torna de nou a l’escena cultural de Benicarló. Aquesta entitat aposta per mostrar la música d’arrel amb un fort grau de compromís cap al tresor immaterial que han après directament dels nostres majors. Per això les seues versions aposten per mantenir l’essència original de les peces sense adulteracions ni manipulacions en els seus arranjaments. En aquesta ocasió omplen el ventall d’oci amb dos activitats ben apetitoses.

 

D’una banda, al matí de dissabte 28 de gener, de 10’00 fins a les 13’30 hi haurà un Taller de balls tradicionals valencians impartit per Àlex Torres. En aquest taller, totalment gratuït, podrem aprendre algunes nocions bàsiques per tal d’iniciar-nos en el coneixement de les tècniques de ball i les estructures tradicionals del nostre repertori. Així ens servirà de ferramenta bàsica per poder desenvolupar-nos en els moments de bureo i trobades de ball tradicional valencià. Entre el repertori que s’hi podrà aprendre trobarem des de les antigues seguidilles a d’altres estructures de ball de jota, ball de tres, ball de quatre, ball de sis, balls de canó i fins i tot la manera tradicional de ballar els fandangos a la nostra comarca.

 

De tarde de dissabte, a les 16’30 hi haurà un concert-bureo a la Plaça Constitució on a més de delectar-nos escoltant algunes peces del nostre cançoner tradicional tindrem la possibilitat de ballar a l’aire tradicional i posar en pràctica els coneixements apressos durant el taller del matí.

 

Es tracta d’una molt bona ocasió que ens ofereix “Fartabelitres” recolzat des de la Regidoria de Turisme per gaudir de la seua passió cap a la nostra cultura valenciana i relacionar d’una forma molt interessant gastronomia amb folklore.

 

 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here