NOTA DE PREMSA

  •  Es tracta d’un document de 1899, que es correspon amb un projecte per a la construcció d’un Mercat Municipal a Vinaròs.

 

Vinaròs, 13/03/2018

El president de l’Associació Cultural “Amics de Vinaròs”, José Luis Pascual, i el regidor de Cultura, Tradicions, Festes i Joventut, Marc Albella, han formalitzat avui la donació documental que l’entitat realitza a l’Arxiu Històric Municipal, a càrrec del tècnic Sergio Urzainqui.

Es tracta de la donació del Document 19, que es correspon amb un projecte de l’arquitecte Pedro García Faría i l’enginyer Hermenegildo García per a la construcció d’un Mercat Municipal a Vinaròs. Aquest document està datat en l’any 1899 i, a més de la memòria tècnica, hi ha diversos plans, un plec de condicions i un pressupost.

“Es tracta d’un document que es troba en bon estat de conservació i que ofereix informació de valor sobre la història del nostre Mercat Municipal. Estem, per tant, molt contents i agraïts amb aquesta donació d’Amics de Vinaròs a l’Arxiu, posant aquesta informació en un lloc segur i a l’abast dels investigadors”, ha expressat el regidor, qui ha recordat que això forma part de les donacions periòdiques que aquesta entitat cultural fa a l’Arxiu, en unes instal·lacions públiques que ara estan preparades per rebre aquest tipus de documentació.