• L’alcaldia realitzarà aquesta proposta al ple que se celebrarà aquesta vesprada per a substituir a Enrique Querol
  • La jutgessa de pau substituta continuarà sent Rosa Borràs Mestre, la qual va rebre junt amb Enrique Querol, la Creu de Santa Llúcia, màxima distinció de la ciutat per la seua labor

 
Morella celebra aquesta vesprada un ple extraordinari en el qual, a proposta de l’alcaldia entre altres punts, s’aprovarà el nou jutge de pau. Aquest serà Alberto Adell Milián i la jutgessa de pau substituta continuarà sent Rosa Borrás Mestre, així Alberto agafarà el relleu d’Enrique Querol  Carbó. Cal explicar que el ple aprovarà aquesta proposta i s’iniciaran els tràmits per al canvi de jutge que serà efectiu en les pròximes setmanes.

“Els jutjats de pau són un element fonamental de l’Administració de Justícia, ja que, a banda de registrar bodes, naixements i defuncions, desenvolupen una funció essencial de conciliació i mediació per a facilitar la convivència veïnal, la qual cosa evita, en moltes ocasions, que els conflictes arriben als jutjats i tribunals” ha explicat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. L’edil ha afegit que “en la presa de possessió al mes de juny ja vaig fer públic el compromís de renovar el jutjat de pau i agrair a Enrique i Rosa el que han dedicat a aquesta tasca durant els últims 12 anys”. També ha volgut “agrair a Alberto que haja acceptat aquest càrrec i realitzar aquesta labor pel seu poble”.

D’altra banda, Enrique ha explicat que “han sigut molts anys de treball en aquest jutjat, en els quals s’ha fet una bona tasca” i ha afegit que “li desitge al pròxim jutge que agafe aquesta tasca amb ganes i que li ajudaré en tot el que siga menester”. Així, Alberto ha comentat que “he acceptat aquest càrrec amb ganes de treballar i realitzar els treballs que siguen necessaris”.

Cal recordar que Enrique Querol ha estat lligat al jutjat de pau de Morella des del 2002 quan era el substitut de Júlio Carbó. A partir del 2007 va passar a ser el jutge oficial i Rosa Borràs la substituta. D’aquesta manera, l’any 2017 se’ls va entregar la Creu de Santa Llúcia, màxima distinció de la ciutat, per una vida dedicada a servir al poble i enriquir la vida dels morellans i