NOTA DE PRENSA

  • El ple de l’Ajuntament també dóna llum verda a preservar el toc de les campanes com a patrimoni singular del municipi

28/09/2017

 

El ple de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat una declaració institucional demanant a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública l’ampliació a 24 hores del servei d’ambulància de Suport Vital Bàsic, per tal de donar una correcta atenció als veïns de la localitat. En el text de la moció, presentada pel Partit Popular però a la qual es van adherir tots els grups municipals en declaració institucional, s’explica que el servei d’ambulància de Suport Vital Bàsic de 12 hores amb què compta la localitat és insuficient i que , per qüestions geogràfiques i d’augment de població en determinades èpoques de l’any, es fa imprescindible comptar a la localitat amb servei durant 24 hores. Per part de l’Ajuntament ja es va elevar aquesta petició a la Direcció General d’Assistència Sanitària sent la resposta que “la SAMU i l’ambulància SVB de Torreblanca poden prestar servei a altres municipis”. L’Alcalde Francisco Juan va insistir que “ja sabem que les ambulàncies no són d’àmbit municipal i que es van a desplaçar aquí per atendre’ns però el temps i la distància són vitals, quan estem parlant d’emergències mèdiques, i ens sembla de lògica que comptem amb major temps de servei a Alcalà-Alcossebre, tenint una SAMU a Torreblanca que està a tan sols 12 quilòmetres, a Orpesa “. Juan va recordar que “ja vam tenir en el nostre municipi una experiència pilot de SAMU i recuperem l’ambulància BRAVO, antiga SVB. El que demanem és seguir millorant l’assistència i, per tant, que s’augmenti el servei a 24 hores. No ho diem només nosaltres sinó que és una demanda que realitzen els coordinadors d’Emergències sanitàries “.

 

També com a declaració institucional s’aprovava una moció presentada per Compromís per reconèixer els tocs de les campanes com a patrimoni sonor singular i assegurar així la seva protecció. En la moció es recull, entre altres mesures, que se sol·liciti a la Generalitat la declaració de Bé d’Interès Cultural per al patrimoni sonor del toc de les campanes. Amb aquesta declaració “es pretén preservar la tradició del nostre toc de campanes i protegir-lo davant de possibles denúncies per considerar-ho un soroll molest que ja s’han donat en altres municipi”, explicava el portaveu de Compromís, Manel Salvador.

 

El ple aprovava iniciar el procediment d’avaluació per declarar com a Bé d’Interès Cultural els antics magatzems portuaris del segle XVIII, més coneguts com el Túnel, a petició del propietari. També s’aprovaven els dies festius per a l’any 2018: 25 de juliol i 29 d’agost i s’aprovava la modificació de l’horari de les sessions ordinàries de l’Ajuntament que es traslladen a les 18.00 hores (fins ara, se celebraven a les 20.00 hores) a un intent per conciliar vida laboral i familiar de representants municipals i funcionaris.