NOTA DE PRENSA

 Alcalà-Alcossebre invertirà 125.000 euros del 2n Pla 135 de la Diputació per ampliar voreres i eliminar barreres arquitectòniques del nucli urbà

 

  •  Es millorarà l’accessibilitat de voreres i passos de vianants tant d’Alcalà com d’Alcossebre i s’ampliarà la vorera del carrer Colom fins al passeig del Carregador

 

23/07/2018

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre destinarà la totalitat de l’ajuda rebuda a través del 2n Pla 135 de la Diputació a la millora de l’accessibilitat en voreres del tots dos nuclis urbans i al projecte d’ampliació de la vorera del carrer Colom fins al passeig de carregador. En total, seran 125.000 euros enfocats a la supressió de barreres arquitectòniques i a fer més transitable la localitat.

 

El projecte de millora de l’accessibilitat de voreres se centra en l’adaptació de voreres mitjançant rebaixos amb paviment especial a les voreres i passos de vianants, per garantir l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, cotxes de xiquets, etc. S’actuarà en una àmplia extensió de tots dos nuclis, en el cas d’Alcalà les actuacions es localitzen en pràcticament tot el nucli urbà i en Alcossebre es situen al centre, zona de Les Fonts i port. Té un cost total de 102.416 euros.

 

Pel que fa al projecte de l’ampliació del carrer Colom fins a l’accés del passeig del Carregador, amb un pressupost de 23.483 euros, té com a objectiu ampliar la vorera d’un dels costats que quedava més reduïda i donar-li un ample suficient, de dos metres, igualant amb la ja existent a l’altra banda del carrer i complint amb la normativa. Les obres consistiran en la demolició de la vorera existent, es rebaixaran les cantonades i passos de vianants i es traslladaran els pals de la llum per il·luminar convenientment la zona.

 

“Com a equip de govern, considerem fonamental millorar l’accessibilitat del nostre municipi, per fer-lo més habitable i proper. És una qüestió que ens preocupa i en la qual venim treballant des de fa temps, amb actuaciones com la millora de les voreres de Les Fonts o la millora del paviment en el Sender Litoral. A més, comptem amb l’assessoria de Cocemfe Baix Maestrat que ens guien sobre del punt de vista de les persones amb mobilitat reduïda. Aquests treballs tindran continuïtat amb altres actuacions ja que es tracta d’anar actuant per aconseguir que Alcalà-Alcossebre siga plenament accessible “, ha destacat l’alcalde Francisco Juan, que ha insistit que” és de destacar l’esforç que fa la Diputació per ampliar les ajudes que es destinen als municipis i que, gràcies als romanents, aquest any han fet possible dos Plans 135. En el nostre cas, Alcalà-Alcossebre, rebrà 250.000 euros de la Diputació, amb el primer i el segon Pla 135″. En el cas del primer Pla 135, es van aprovar com a inversions l’adequació del vial Alcalà-Alcossebre, la repavimentació de la plaça Joan Vilanova i la nova vorera i il·luminació de la zona Campament.