• El consistori ha organitzat la I Setmana de la Sostenibilitat en la qual s’ha informat i conscienciat a diferents sectors de la població sobre com reciclatge correctament

 

05/10/2018

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre i el Consorci C1 valoren de forma molt positiva la celebració de la I Setmana de la Sostenibilitat organitzada pel consistori per conscienciar els ciutadans sobre una correcta gestió dels residus, sobretot posant l’accent en les diferents fraccions i insistint en com han de reciclar els residus orgànics per a una gestió mediambiental òptima. Del 24 al 28 de setembre, les activitats es van dirigir a diferents sectors de la població, precisament amb la intenció d’arribar a la major quantitat de veïns i realitzant els actes tant a Alcalà com Alcossebre. Un dels objectius bàsics va ser posar en valor i recordar l’existència de contenidors marrons per matèria orgànica als carrers d’Alcalà i Alcossebre des de fa tres anys, per reforçar i potenciar la seua utilització, costos, normatives, etc. Amb aquesta fi, especialistes en la matèria van realitzar xerrades per a veïns, comerciants, a les escoles i es van organitzar unes jornades tècniques en què van estar presents primeres personalitats a nivell institucional, tècnic i empresarial i, finalment, es va organitzar una visita a les instal·lacions de tractament de residus a Cervera.

Gràcies a les xerrades i activitats programades, s’han pogut obtenir interessants aportacions dels ciutadans que serviran perquè, des del consistori, s’analitzen noves accions com incrementar la conscienciació ambiental entre les diferents nacionalitats i cultures que integren el municipi, recordar la utilització de les targetes de contenidors intel·ligents o estudiar una redistribució dels contenidors de matèria orgànica. Des del consistori, l’alcalde Francisco Juan ha assenyalat que “tindrem en compte tot el que ens han anat dient els veïns així com les conclusions que es van aportar a la jornada tècnica on es va reflectir que era necessari el treball conjunt de les administracions local, provincial i autonòmica per aconseguir els millors resultats”. Juan ha valorat com a “molt positives aquestes jornades per la qual cosa seguirem apostant per oferir accions d’aquest tipus que impliquen a tota la població”.

Per part del Consorci C1 s’ha insistit que “l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ja va ser pioner en la seua aposta per la recollida selectiva de les diferents fraccions i segueix sent-ho amb activitats com aquesta ja que és la primera vegada que s’organitza, per part d’un Ajuntament de la província, tota una setmana d’activitats relacionades amb la sostenibilitat i el reciclatge i enfocades als diferents sectors de la societat local”.