NOTA DE PREMSA

  • Per primera vegada, la localitat compta amb representants masculins amb l’objectiu de “donar les mateixes oportunitats a tots”

Les festes patronalsd’Alcalà-Alcossebre, en honor a Sant Joan Baptista i al Sagrat Cor de Jesús, ja han viscut un de les seus moments més destacats: anit tenia lloc l’acte de presentació dels festers i festeres 2017. Alexia Cucala, Juan Paris, Joana Serret, Jonathan Traver, Amaia Martorell, Alba Martorell i Nora Palatsí van ser proclamats i representaran, durant tot aquest any, als joves i xiquets de la localitat. Per primera vegada, la localitat compta amb representants masculins en un intent, per part de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, que “tots elsveïns, homes i dones, xiquets i xiquetes, tinguen les mateixes soportunitats”, en paraules de l’Alcalde, Francisco Juan, que va recordar que “fa anys, l’Ajuntament també va apostar per eliminar el càrrec de Reina i la seua cortd’honor i que totes les representants sigueren iguals”.

L’acte, presentat pels joves de la localitat Laura Loriente i Marc Calduch, va tenir com a escenari privilegiat la plaça de l’Església, que es va omplir d’espectadors, i es va aprofitar per mostrar el vídeo promocional que la localitat està utilitzant difonent en fires i en l’àmbit turístic. Un altre dels moments destacats de l’acte va ser la projecció d’un curtmetratge amb elsfesters i festeres com a protagonistes. Les festeres 2016 també van pujar a l’escenari i van desitjar bonesfestes als seus successors i successores, al temps que van realitzar un agraiment pel seu any de regnat.

Per finalitzar, es va emetre un altre vídeo en el qual es podien veure imatges de l’arribada de La Vuelta el passat dimecres 23 d’agost, a l’Ermita de Santa Llúcia i al seu pas per Alcalà i Alcossebre. L’Alcalde, en el seu discurs, va destacar “l’excel·lent acollida i gran participació que vam oferir el dia de l’arribada de La Vuelta, on les imatges del nostre municipi van arribar, a través de la televisió, a 190 països”. Representants de municipis de la comarca i de la Diputació Provincial van obsequiar amb diferents detalls als festers.

Les festes continuaran fins al 10 de setembre i aquesta tarda celebren un altre dels actes més destacats: el tradicional Pregó de Festes que començarà, a partir de les 19.00 hores, des del Passeig Herois del Marroc. A les 22.30h, al CEIP Lo Campanar acollirà el sopar del Tombet de Bou.