• El pròxim cap de setmana de l’1, 2 i 3 de juny, Alcanar celebrarà la festa de comiat de l’auditori José Antonio Valls, un equipament que durant més de 20 anys ha sigut un dels punts neuràlgics de la cultura canareva.

“L’auditori tanca les seues portes per a iniciar una reforma ambiciosa que permetrà adaptar-lo als estàndards actuals i a les demandes del teixit associatiu del municipi”, explica Alfons Montserrat, alcalde i regidor de Cultura.

L’abril de 1992 l’Ajuntament va comprar l’edifici on estava ubicat l’històric Cinema Catalunya amb l’objectiu de disposar d’un espai condicionat per tal de poder atendre les necessitats culturals i socials de les diferents entitats municipals.

Tres anys més tard, el 4 de juny de 1995, s’inaugurava l’Auditori Municipal José Antonio Valls Subirats, després del seu remodelatge, en el marc dels actes commemoratius del 150è Aniversari de la Fundació de la Banda Municipal de Música.

L’Ajuntament va batejar el seu principal equipament cultural amb el nom del jove músic canareu que va morir en un accident de cotxe el setembre del 1983 i que inicià el seu recorregut musical als 9 anys a l’Acadèmia Municipal de Música d’Alcanar. El 1983, Valls compaginava la seua càtedra al conservatori de València amb els estudis de composició, direcció d’orquestra i cors, la direcció d’escola i Associació Musical Ciutat de Benicarló i la seua pròpia producció musical.

Del 1995 ençà, l’auditori canareu ha acollit centenars d’actuacions diverses del teixit cultural i associatiu del poble i també d’altres artistes convidats. “Durant més de dos dècades l’auditori ha actuat com un veritable element cohesionador del municipi i com a difusor de la cultural popular i tradicional”, conclou Montserrat.

La festa de comiat de l’auditori se celebrarà 23 anys després d’aquella inauguració del mes de juny i comptarà amb una programació cultural diversa que abastarà les tres tardes del cap de setmana: projecció de la pel·lícula Ovella Negra de l’Associació de Cineastes Canareus; actuacions musicals de l’Escola de la Banda Municipal de Música, l’Agrupació Musical Canareva Banda Municipal de Música d’Alcanar i el Cor Iúbilo; Cercavila de gegants i capgrossos per part de l’Associació Benifallim i Tastets de teatre i Enderrok show del Grup de Teatre Gresol.

L’entrada és gratuïta durant tot el cap de setmana i tothom hi està convidat.