• L’Ajuntament d’Alcanar ha decidit sol.licitar la declaració de zona catastròfica per les destrosses de la llevantada

Després  de començar a entreveure el sobrecost que suposarà la reparació de tots els desperfectes que va ocasionar el temporal sobre el municipi, es demanarà zona catastrófica al municipi.

El govern municipal considera que el cost “ingent” de les afectacions de la llevantada fa inviable que el consistori pugui fer-hi front en solitari, i amb la declaració de zona catastròfica les ajudes  arribarien més ràpit i més  quatitat del que ho estan fent actualment.

Davant la gravetat de la  situació, l’Alcalde Joan Roig, ha lamentat que el govern espanyol no hagi fet arribar al municipi cap missatge de solidaritat ni d’ajuts i confia que la  indiferència es transformi en responsabilitat. Pere Aragonès , vicepresident del Govern de la Generalitat, va visitar el municipi i ha anunciat la tramitació de la petició de zona catastròfica a l’Estat i ha possat en marxa una línia d’ajudes extraordinaries per fer front a les afectacions de la llevantada a les Terres de l’Ebre.

Ajudes que ja han tingut  el seu primer impacte en el municipi, que ha permès reparar d’urgencia i de manera  provisional fins a 40 quilometres de camins.

Joan Roig alcalde del municipi de Alcanar  ha fet un crit d’ajuda a totes les  administracions supramunicipals ja que el 80% dels camins i vials han patit desperfectes, juntament amb nombrosos edificis municipals i molts  habitatges de particulars.

L’Ajuntament d’Alcanar  ha posat a disposició tres oficines d’atenció ciutadana, repartides pels diferents nuclis de la població, per tal que es puguin  quantificar adequadament tots els desperfectes.

El dimarts 23 y dimecres 24 d’octubre es faran assemblees obertes perquè tots els damnificats puguin  ser assesorats en els tràmits necessaris per a fer les pertinents reclamacions a les asseguranses.

 

Juanvi G.