NOTA DE PREMSA

  • Els dies 5 i 6 es celebraran xerrades sobre criança amb afecció i disciplina positiva, sessió de fitness postpart, dansa amb port i música en família

 

19/04/2018

Les Regidories de la Dona i de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre han organitzat les I Jornades de Maternitat i Paternitat que se celebraran els dies 5 i 6 de maig a Alcossebre. Aquestes jornades neixen després de detectar l’interès creixent de la societat per millorar diferents aspectes relacionats amb els primers mesos de vida dels nens o com enfocar la seua educació i criança. La regidora de la Dona, Susan Guillamón, explicava que “hem volgut batejar-les com Jornades de Maternitat i Paternitat perquè pensem que s’ha de promoure la implicació dels pares en tot el relatiu a la criança dels nens ja que, encara que hi ha accions lligades a la figura de la mare, com la lactància, la resta s’ha de compartir”.

 

Els actes començaran dissabte a les 10.30 hores, amb el taller xerrada “Introducció a la Disciplina Positiva” a càrrec de Soraya Arenós, l’Espai Maternal Actiu, que explicarà com aplicar aspectes relacionats amb el reforç positiu per evitar lluites de poder i millorar la bona relació amb els fills. A les 11.30 hores, Mayka Martín, especialista en criança respectuosa i assessora de lactància parlarà sobre les “Bases para un apego seguro”. A la vesprada tindran lloc sessions de fitness postpart, dansa amb porteig o música en família. Aquestes activitats es desenvoluparan al CESAL d’Alcossebre i l’assistència és totalment lliure i gratuïta, sense ser necessària inscripció prèvia. Per facilitar l’accés de les famílies, s’habilitarà una zona cangur, amb monitora i jocs diferenciats per edats, durant l’horari complet.

 

El diumenge 6 de maig, a partir de les 12.00 hores, a la plaça Vista Alegre, tindrà lloc la sessió de lactància popular, per reivindicar el dret de la dona a alletar en públic, donant suport a la lactància materna. La regidora Desa Pitarch destacava que “volem donar visibilitat al dret de les dones a criar els seus fills en espais públics i que es veja de forma natural poder alimentar-los on i quan ells reclamen. Es tracta de fomentar un vincle únic amb els nostres fills i que la societat ho veja de manera natural. Per això, convidem a totes les mares lactants que se senten identificades a que vinguen a Alcossebre a compartir aquesta reivindicació”.

 

La programació completa de les jornades es pot consultar a la secció Agenda del web www.alcaladexivert.es