La il·lusió i les expectatives per anar la representació teatral d’una de les novel·les més conegudes i reconegudes de la literatura catalana és l’experiència que va viure l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat de l’IES J. Vilaplana el dia 24 de gener, al Teatre Victòria de Barcelona. Vivències com aquesta encoratgen per continuar organitzant i participant en activitats extraescolars.

La versió d’aquest clàssic duta a l’escenari per la Companyia Eòlia i dirigida per Paco Mir (Tricicle) els ha agradat i els ha enriquit. Amb una opinió favorable, el grup d’alumnes va valorar positivament el monòleg interior convertit en espectacle teatral de la mà de dues actrius (la Colometa jove i la  Colometa gran), les quals porten el pes de la història i reflecteixen molt bé l’evolució del personatge al llarg del temps.

Un aspecte que també els ha agradat té a veure amb les diferents projeccions per transformar l’escenari, les quals han fet tant que l’espectador se situe en diferents ubicacions com que visca fets històrics, per exemple, els bombardejos aeris produïts a Barcelona en el context de la Guerra Civil.