NOTA DE PREMSA

 

  • En la trobada telemàtica van intervenir el secretari general Ernest Blanch, la diputada nacional Susana Ros i la vicepresidenta de les Corts María José Salvador i van connectar més de cinquanta persones entre càrrecs institucionals, alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores

El portaveu del grup socialista al Senat, Ander Gil, va participar ahir en una jornada telemàtica explicativa sobre els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i els pressupostos de la Generalitat Valenciana en la qual va assegurar que a la província de Castelló “li ha anat molt bé en estos PGE, si comparem amb el PGE de 2018 del PP, amb un augment del 83%”. “A altres províncies també els ha anat bé, però no tan bé com a Castelló, ens dóna molta enveja perquè són uns molt bons pressupostos per a la província de Castelló”, va afegir el senador.

La jornada va estar organitzada per la Comissió Executiva Provincial (CEP) i en la mateixa van intervenir el secretari general Ernest Blanch, la diputada nacional Susana Ros i la vicepresidenta de les Corts María José Salvador, a més que van connectar més de cinquanta persones entre càrrecs institucionals, alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores. La vicesecretaria i senadora Ana Edo va ser l’encarregada de moderar l’acte.

Gil va assenyalar que els pressupostos són “l’eina més important per a posar en marxa les polítiques de transformació que volem impulsar” i que els comptes presentats pel govern progressista de coalició de Pedro Sánchez “són pura socialdemocràcia, fets perquè esta crisi no la tornen a pagar aquells que la van pagar en l’anterior crisi”.

El portaveu del grup socialista al Senat va destacar que els pressupostos del PP “només són útils per a retallades en benestar i, retallar en sanitat, no és un bon negoci”, a més que va enaltir la ferma aposta del govern per la innovació, ja que “invertir en I+D+I és invertir en competitivitat i ens fa més forts davant situacions com una pandèmia”. “La pandèmia ho ha alterat tot i ha obligat a replantejar moltes coses en l’àmbit privat, familiar, laboral i també en les institucions. Per això, volia traslladar el meu més sincer reconeixement a alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores en este temps tan difícil i que estan sempre al peu de canó”, va afegir.

Gil va acabar la seua intervenció destacant que “fa un any de la victòria electoral del PSOE que va acabar amb el binomi ‘govern-corrupció’, i va obrir una nova etapa de regeneració, i la ciutadania pot estar tranquil·la perquè en el PSOE sabem molt bé quines són les necessitats d’este país”. “Quan veig a Ximo Puig, al partit socialista de la província de Castelló i a Pedro Sánchez treballant en este temps, arribe a la conclusió que som el partit que necessita este país ara més que mai”, va concloure.

Blanch: “Despesa social “històrica”

Per part seua, el secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch, va valorar el “gran pes social” dels PGE per a 2021 amb una despesa social “històrica” on les inversions més importants es fan en les persones. Quant als pressupostos de la Generalitat Valenciana, va destacar que “estan dissenyats per a combatre la pandèmia i impulsar la reactivació econòmica i la cohesió social”.

La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló, portaveu adjunta del grup socialista en el Congrés i membre de l’executiva federal, Susana Ros, va destacar que els Pressupostos General de l’Estat del Govern progressista de coalició de Pedro Sánchez “són els pressupostos que necessita Castelló en uns moments de grans dificultats”. “Són uns pressupostos extraordinaris en un moment extraordinari i el que és evident és que així ho constaten els números. I és que, a Castelló sempre li va millor quan governa el partit socialista”, va afegir. Així, va assenyalar que estos comptes quasi dupliquen a les del PP de Mariano Rajoy. En concret, Ros va detallar que el PGE per a 2021 suposa un augment en les inversions per a Castelló en un 83% i que la inversió per habitant passa de 231 euros del PP a 427 euros amb el PSOE, a més que aconsegueixen el percentatge d’inversió del 10%, que correspon com a Comunitat en proporció a la població. “I això ho diuen els números”, va afirmar.

Finalment, la vicepresidenta de les Corts, María José Salvador, va apuntar que els pressupostos del Botànic són uns pressupostos “sense precedents, marcats per un fort escut social i que busquen l’equilibri entre la reconstrucció i la millora dels elements del pilar bàsic de l’estat de benestar”. “Ara cal exigir altura de mires i que l’interés general estiga per damunt dels interessos partidistes”, va concloure.