Andrés Martínez posa en evidència la consellera Barceló per vindre al Baix Maestrat i “oblidar-se” de la necessitat de la SAMU a Peníscola

  • Amb una població que supera els 120.000 habitants en època estival, la capital turística de la província de Castelló segueix sense servei de SAMU 
  • L’Ajuntament ha contractat un servei de transport sanitari, que costa quasi 120.000 euros a l’any, per suplir aquesta carència, transport amb el qual Conselleria no autoritza a desplaçar facultatius ni deixa que s’ubique en el Centre de Salut. 

 

L’alcalde de Peníscola ha posat en evidència la consellera de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, perquè va visitar Vinaròs el dia d’ahir “i va incloure a so de bombo i platerets l’obertura del Centre de Salut de Peníscola com a una gran fita del mandat del nou Consell, quan l’adjudicació i execució de l’obra es va dur a terme amb l’anterior govern” i “en canvi, va obviar per complet la necessitat d’una SAMU que des de fa anys plantegem en el nostre municipi”.

Les declaracions de la consellera “no deixen cap mena de dubte, mentre trau pit de fites alienes, la Conselleria obliga Peníscola a compartir el servei d’emergències amb els municipis veïns, contràriament al que ocorre en altres municipis, que han estrenat SAMU aquest mandat, on governen els seus” ha valorat el primer edil.

Martínez, que ha insistit en la “importància que Peníscola compte amb vehicle propi” atesa “l’altíssima població que registra durant la multitud de mesos a l’any, incloent els d’estiu, quan la nostra localitat suma més habitants que tota la comarca junta”. És per això que l’Ajuntament està prestant aquest servei amb un cost anual de 118.000€ per a les arques municipals, “en les condicions que permet la Conselleria, com a transport sanitari no assistencial; sense metges i sense poder disposar d’aquest transport en el mateix Centre de Salut”.

L’equip de govern “que presideixo no permetrà que els 1600 serveis que estem atenent any rere any des de l’Ajuntament, quasi el triple dels que realitza el servei de Conselleria en la nostra localitat – al voltant de 600-, queden sense atenció o a la seua sort” ha explicat Martínez.

Així, Martínez segueix exigint a Conselleria “transport sanitari digne i just amb les necessitats de la població, que a l’estiu suma més habitants que la majoria de municipis de la província de Castelló i que la suma dels pobles de la comarca en què ens trobem”.

L’alcalde ha recordat que Peníscola “ha sigut solidària, amb l’aportació d’un vehicle per a la Unitat Hospitalària a domicili, que s’empra en els municipis veïns també, però, en canvi, la Conselleria de Sanitat no ho està sent amb el nostre municipi” ha assegurat.