L’Associació de Pacients i Familiars amb Malaltia Renal de les Comarques del Nord de Castelló (APFERCOM) ha informat este matí en una compareixença a la Casa de la Cultura, que està estudiant la possibilitat d’interposar una demanda davant la Fiscalia contra el Govern Valencià i l’empresa que gestiona el servei de diàlisi pel que consideren un tracte discriminatori quant a atenció sanitària front la resta de ciutadans de la Comunitat Valenciana.

Sebastián Forner, president de l’associació, ha explicat que en el Departament de Salut 01 hi ha afectades 725 famílies per la malaltia renal. Un total de 600 persones estan en tractament conservador, passant consulta a Castelló, 95 reben diàlisi (75 d’ells van al centre de diàlisi i 20 ho fan en el seu propi domicili) i hi ha unes 30 persones trasplantades.

“Els que estan en tractament conservador han tingut la consulta de Vinaròs tancada des de finals de febrer fins al 10 de juny”, va assegurar Forner, per a qui “això és un greu problema socioeconòmic, perquè aquestes 600 persones realitzen uns 2.000 desplaçaments a Castelló, la qual cosa és un cost molt elevat”.

Quant als pacients que reben diàlisis, va assenyalar que el centre “continua estant totalment obsolet, no compleix les condicions de l’expedient 542/2002 pel que fa a habitabilitat, màquines, instal·lacions elèctriques i sistemes d’aire condicionat i calefacció”.

En aquest sentit, va criticar a a el Govern Valencià, del qual va dir que “no ha fet res i és per això que els pacients renals d’aquestes comarques no ens sentim igual que la resta de valencians”.

APFERCOM exigeix dotar a l’hospital comarcal d’un servei de nefrología i unitat de diàlisi pública per posar fi a un tracte que consideren totalmente discriminatori.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here