• La Regidoria de Joventut presenta un programa amb durada de cinc mesos amb el qual es pretén despertar l’interès dels joves cap als jocs no tecnològics. El divendres 21 de desembre tindrà lloc la primera sessió a la plaça de la Constitució.

El programa que ha presentat avui la Regidoria de Joventut, «Juguem», ha arribat a Benicarló per conscienciar els joves sobre la importància de desenvolupar activitats offline que afavorisquen la transmissió humana i d’hàbits culturals entre les generacions. Es tracta d’un programa que s’allargarà durant cinc mesos i que oferirà una sessió temàtica de dues hores cada mes, orientada cap a joves d’entre 14 i 15 anys, encara que estarà oberta a tots els públics.

Les àrees temàtiques a desenvolupar seran: jocs populars i tradicionals, jocs d’upcycling o suprareciclatge, jocs recreatius, jocs de fusta i jocs d’enginy i habilitats. Així, la primera sessió que girarà al voltant de jocs populars i tradicionals tant d’origen benicarlando com genèric, tindrà lloc el divendres 21 de desembre de 17.00 hores a 19.00 hores a la plaça de la Constitució.

L’empresa encarregada de dur a terme aquestes activitats és La Ludoneta, entitat que du treballant el joc des de 1997 en altres ajuntaments, tant dintre de la Comunitat Valenciana com fora, sota l’eslògan «sentir, comunicar i aprendre». Durant la presentació, la regidora de Joventut , Susana Pérez, ha explicat que «aquesta proposta és el resultat d’aquests anys de treball en què hem anat descobrint necessitats i coneixent els gustos dels nostres joves». «Així –ha afegit Pérez– un dels requeriments que ens ha arribat des de diferents vies com el fòrum de la pàgina web del centre juvenil o les visites del CIAJ als instituts, ha sigut el de crear espais lúdics combinats amb educació que tingueren continuïtat en el temps».

Podeu consultar el programa aquí.