cof

NOTA DE PREMSA

  • Properament XAV visitarà la localitat per poder plasmar la seua obra en una paret situada entre la rotonda del Carrer del Pilar i l’avinguda de Pablo Ruiz Picasso.

 

Vinaròs, 16/03/2018

Javier Robledo, originari de Xixón i conegut amb el nom artístic de XAV, és l’artista de carrer guanyador de la primera edició del concurs Vinaròs Art Urbà. El seu projecte d’art mural, que es plasmarà en els propers mesos en una paret situada entre la rotonda del carrer del Pilar i l’avinguda de Pablo Ruiz Picasso, ha estat seleccionat entre un total de sis propostes realitzades per grafiters de tot Espanya.

“Tots els projectes rebuts han estat d’una gran qualitat, però havíem de decidir-nos per un i el jurat, compost pel fotògraf professional José Conceptes, els dissenyadors gràfics de Pruñonosa Studio, Cinta Barberà de l’Escola Municipal d’Art, el Regidor d’Obres i Serveis, Guillem Alsina, i jo mateix , vam decidir apostar en aquesta ocasió per la proposta de XAV “, ha indicat aquest matí en roda de premsa el regidor de Cultura, Festes, Tradicions i Joventut, Marc Albella.

Tot i que el disseny de l’obra encara no ha estat revelat, Albella ha avançat que XAF és un artista amb una important projecció internacional, que ha participat en projectes d’envergadura com pintar la mitgera d’un bloc de 20 pisos a Kíev. Aquest i altres treballs han captat l’atenció dels mitjans i Robledo ha estat protagonista de diversos reportatges en mitjans nacionals tan importants com El País.

“Estem molt contents i il·lusionats per tindre una obra permanent d’un artista d’aquest nivell a Vinaròs; aquesta serà la primera de moltes que formaran part d’aquest museu a l’aire lliure que esperem tenir a la localitat”, ha indicat el regidor, que ha afegit que l’Ajuntament facilitarà a XAV tots els mitjans que necessite per dur a terme la seua obra i, a més, l’artista rebrà un premi de 1.500 euros en efectiu.

L’artista local Francisco López, Chile, qui està a càrrec de la coordinació d’aquesta iniciativa, ha felicitat el guanyador i a tots els participants i patrocinadors que estan col·laborant amb aquest projecte i ha avançat que, a més d’aquest concurs, en 2018 hi ha previstes altres accions per donar a conèixer l’art del graffiti. Entre elles ha explicat que es realitzarà properament un taller i exhibició al Centre d’Educació Especial Baix Maestrat, un mural homenatge a Carles Santos i també tindrà lloc una intervenció artística al passatge on s’ubica el Centre Municipal de la Tercera Edat, on també participaran els propis usuaris.

“Creiem que serà molt divertit i encara hi ha moltes altres iniciatives per vindre, pel que animem a tota la població a interessar-se per elles i a seguir-nos a través de la pàgina de Facebook Vinaròs Art Urbà, en la qual anirem informant de totes les novetats que sorgeixin relacionades amb aquesta iniciativa “, ha conclòs López.