• La bassa albergarà més de 3.300 metres cúbics d’aigua per abastir a les explotacions agropecuàries de la zona
  • A més, es pretén actualitzar i posar en marxa el túnel de desinfecció de vehicles

 

Les obres del depòsit d’abastiment d’aigua de la Torre Segura avancen a bon ritme. Aquesta bassa que tindrà una capacitat de més de 3.300 metres cúbics per abastir a les explotacions agropecuàries de la comarca dels Ports en llargues temporades de sequera que es produeixen en aquesta zona. Així, una volta s’ha delimitat l’espai que ocuparà el depòsit, els propers treballs consistiran en la col·locació de les estructures de formigó i canalització de l’aigua des del punt de subministrament situat a 800 metres. D’aquesta manera, està previst que les obres finalitzen a la primavera.

Cal recordar que el passat tres de gener el Director General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana, junt amb Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, i Rafa Pallarés, regidor de Desenvolupament Rural, van visitar les obres d’aquesta bassa.

S’ha d’explicar que la bassa de la Torre Segura és punt d’aigua superficial més gran del terme de Morella, per la qual cosa, és un projecte molt important per a l’ús d’aquest recurs d’una forma eficient. La bassa albergarà més de 3.300 metres cúbics d’aigua amb unes mesures de 62 metres de llarg i 18 d’amplària. A més, el depòsit comptarà amb tomes d’aigua per a les necessitats de les explotacions agràries, així com per als bombers en cas d’incendi. Cal afegir que hi haurà una conducció de més de 800 metres des del punt de captació fins al depòsit. A més, l’estructura estarà formada per diferents mòduls de formigó prefabricat de 3,70 metres d’alçada.

A més, en aquesta visita el Director General va aprofitar per a avançar que s’està treballant en la millora i actualització del túnel de desinfecció de vehicles ubicat a la Teuleria, com ja havia traslladat a l’ajuntament de Morella i a la Cooperativa Sant Antoni Abad. Aquest dóna servei a tota la comarca i és una instal·lació molt important per als vehicles de transport. Actualment, degut al seu estat, s’han de fer llargs desplaçaments de manera que està previst que l’actuació es puga escometre d’ací a poc temps.

Rafa ha destacat que “el depòsit de la Torre Segura ha de servir per a abastir les instal·lacions agropecuàries durant tot l’any”. L’edil apuntava que “totes aquestes inversions i millores es fan amb l’objectiu de donar suport a les explotacions en èpoques delicades com la que vam travessar”. Finalment, Rafa ha explicat que “les obres del depòsit avancen a bon ritme de manera que està previst que durant els propers mesos es finalitze l’actuació i es puga utilitzar aquesta infraestructura”.

El depòsit d’abastiment d’aigua per a explotacions agropecuàries de la Torre Segura és un projecte de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Cal recordar que “la construcció d’una bassa d’aigua en aquesta zona és una reivindicació del Consell Agrari Municipal des de fa dècades i per fi serà una realitat a curt termini tal com avancen els processos” ha recalcat Rafa. També suposarà una inversió de 500.000 euros per a garantir l’abastiment hídric a les explotacions ramaderes a la zona que més en té de tota la Comunitat Valenciana, en cas de sequera.

 

Morella, 14 de gener de 2019