• Destaca l’exposició itinerant sobre el bombardeig de Guernica
Benassal ofereix al visitant moltes possibilitats per a disfrutar de les vacances de Pasqua. Cultura, naturalesa, història i patrimoni es donen la mà a les diferents exposicions obertes al públic durant aquestes dates. Cita destacada és l’exposició procedent del Museu de la Pau de Guernica sobre el bombardeig de la localitat durant la Guerra Civil, oberta fins el 28 de maig. Cal destacar que és el primer lloc d’Espanya fora del País Basc on es pot visitar.
 
Així el Castell de la Mola on se situa el Museu arqueològic i l’Aula-Museu de Carles Salvador es podrà visitar de matí fins a les 14h. Dijous i divendres s’obri a les 9h, el dissabte a les 10h i el diumenge a les 12h.
 
Altra opció per al turista és el Centre de visitants del Paratge Natural Municipal del Rivet que dóna a conèixer tots els encants naturals del lloc. Estarà obert divendres, dissabte i diumenge de 16h a 18h.
 
La Torre de la Presó és també un lloc emblemàtic de Benassal. L’espai alberga l’exposició Experiment Stuka i la Mostra Arqueològica. Es podrà visitar durant tot el dia fins a les 18h. Això sí, obri el dijous i el divendres a les 9h, el dissabte a les 10h i el diumenge a les 12h.
 
Finalment el Forn de Dalt és una altra opció destacada. Allí s’exposa la mostra sobre el bombardeig de Guernica i hi ha també un espai dedicat al patrimoni didàctic. Tenen horari de matí i vesprada. El dijous només a la vesprada, de 18h a 20h. El divendres, dissabte i diumenge de 12h a 14h al matí i de 19h a 20h a la vesprada. I el dilluns estarà obert de 12 a 13h.
 
El Bombardeig de Guernica
 
L’exposició comença amb un recorregut per l’Espanya anterior a la guerra i el començament de la Guerra Civil, després se centra en el bombardeig de Guernica (atac aeri, la destrucció de la ciutat, la vivència del bombardeig, la difusió d’aquest i el després) i continua amb la reconciliació. Dedica també un espai al Guernica de Picasso. La mostra està acompanyada de vídeos amb els testimonis del bombardeig i un resum de la conferència que Xabier Irujo va fer ara fa un any a Benassal amb motiu de la jornada «La guerra civil, un camp de proves?» dins dels actes del vuitanta aniversari dels experiments Stuka a l’Alt Maestrat.
 
Des de l’any 2007, l’exposició ha estat en nombrosos llocs de tot el món: Lieja, Brussel·les, Buenos Aires, Nova York, Uruguai, Paraguai, Brasil, Xile, Perú, Colòmbia, Equador, Mèxic, França, Alemanya, Itàlia… però, excepte en diverses localitats basques, el primer lloc de la resta d’Espanya que l’acull és Benassal, per tant és una oportunitat única per poder veure-la.
 
El 26 d’abril es compliran 82 anys del terrible bombardeig que va sofrir Guernica en el qual es va destruir més del 85% d’edificis i prop de 20.000 persones van ser víctimes.