• Aquest matí ha començat la Fira d’Oficis de Benassal que enguany compta amb un caràcter inclusiu i potencia valors com la igualtat i el respecte. La Fira s’ha iniciat amb una gran afluència de públic. Cal destacar que l’Ajuntament ha rebut de mans dels responsables de la Hife una reproducció d’una fotografia amb el primer autobús que va arribar a Benassal.

A les 10.30h ha obert el recinte firal i un “Cotxe de línia històric” ha arribat a la Font d’En Segures. El mateix automòbil, ple de viatgers del passat, ha fet la seva aparició a la plaça de l’Ajuntament a les 12.30h. En aquest mateix moment s’ha dut a terme la inauguració oficial de la Fira per part de les autoritats locals.

Durant la resta del matí s’han succeït diverses activitats com la filadora de llana i una activitat sobre esquilat d’ovelles i munyida de cabres.

Aquesta vesprada, a les 17h tornarà l’activitat d’esquilar ovelles i munyir cabres i els més petits podran participar en un gimcana. A les 17.30h de forma simultània hi haurà un tast de ‘Pa amb vi i sucre’ i un taller de brodat.

Aquells que vulguin aprendre com era la sega el segle passat tindran l’oportunitat de conèixer-lo a les 18h. La filadora de llana tornarà a mostrar el seu ofici a les 18.30h i a les 19h hi haurà un taller de emblanquir i l’activitat ‘rodar la sènia’. A les 19.30h grans i menuts podran tornar a participar en la demostració de esquilat d’ovelles i munyiment de cabres. La jornada acabarà amb una ruta pels bombardejos de la Legió Còndor a les 20h i el Ball Pla a les 21h.

Demà el recinte obrirà les portes a les 10.30h i a aquesta mateixa hora començarà una ruta guiada pel Benassal antic i hi haurà un signatura de llibres de ‘La maledicció del pelegrí de Portell’. A les 11h actuarà Eros Recio i a les 12h arribarà el Gall Gallet.

La filadora de llana mostrarà el seu ofici a les 12.30h; a les 13h hi haurà una solta de coloms i a les 13.30h es tornarà a esquilar i munyir bestiar. A la tarda, a les 16h tast de vins i a les 16.30h batukada. A les 17h continuarà l’exhibició de conreu amb la sembra. Seguidament, taller de brodat i nova sessió de l’activitat d’esquilar ovelles i munyir cabres. A les 18h tornarà ‘rodar la sénia’ i el taller de emblanquir.

La Fira d’Oficis 2019 acabarà a les 20h amb la foto de família de totes les persones col·laboradores en l’esdeveniment i la interpretació de l’himne de Benassal.

Cal assenyalar que durant els dos dies poden visitar diferents exposicions com la d’Aigua de Benassal així com el patrimoni històric i cultural del municipi com la Torre de la Presó o el Forn de Dalt. A més, es poden degustar diferents plats elaborats de forma tradicional i en viu pels veïns i veïnes del poble. També hi ha llocs de venda per a aquells interessats a adquirir productes tradicionals.