• La xerrada, organitzada per Compromís Benicarló, ha estat a càrrec de Marta Escudero i del secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat,  Alberto Ibáñez.

Compromís per Benicarló ha organitzat una xerrada informativa sobre la Renda Valenciana d’Inclusió, que han portat a terme Marta Escudero, regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de Benicarló, i Alberto Ibáñez Mezquita, secretari autonòmic d’Inclusió i de l´Agència Valenciana de la Igualtat. La Renda Valenciana d’Inclusió és un dret que garanteix uns ingressos mínims a totes les persones que els necessiten i un suport per a la seua inclusió social i laboral. No només és una prestació econòmica, també pot ser una beca escolar, ajudes per l’habitatge i energètiques o supressió del copagament, i tot en un sol tràmit. 

“Avui hem estat amb el col·lectiu de Benicarló parlant de la Renda Valenciana d’Inclusió i de com pot millorar la vida de moltes famílies, perquè és el nou sistema integrat de protecció que tindrà en compte una ajuda que és una prestació pública i a més, les persones beneficiàries tindran accès a altres beques i complements, a més del dret a la inclusió basat en itineraris socials o sociolaborals”, ha explicat Alberto Ibáñez. 

Per la seua banda, Marta Escudero ha afegit: “Les noves realitats socials evidencien que el sistema ja no pot respondre com cal a les problemàtiques existents a la societat i l’actual renda de ciutadania es troba superada per la realitat econòmica. Necessitàvem un nou model de renda que afavorisca la inclusió social i laboral de les persones vulnerables i ara amb la Renda Valenciana d’Inclusió ho tindrem, perquè suposa una cobertura única que ataca diferents fronts de manera global. A més, engloba totes les prestacions en una i redueix notablement la burocràcia. És sense dubte un recurs que ens permet donar una resposta digna i de justícia a les realitats socials de vulnerabilitat i precarització”. 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here