La Regidoria d’Esports i el Club d’Atletisme Baix Maestrat han iniciat els preparatius per a l’organització de la cursa 10k que es disputarà pels carrers de la ciutat el proper 23 d’abril. La principal novetat de la cursa serà un premi en metàl·lic de 100 euros per als corredors que superen el rècord actual de la prova.

El proper 23 d’abril tindrà lloc a Benicarló la tercera edició de la cursa 10k, emmarcada dins del Circuit de Curses Populars que la Regidoria d’Esports va posar en marxa fa dos anys amb l’objectiu d’obrir la pràctica de l’esport a tota la ciutadania. La cursa tindrà un recorregut urbà, amb sortida i arribada a les pistes d’atletisme, per tal de facilitar la logística als esportistes que hi participaran i també per poder organitzar millor l’entrega de trofeus. Com en els anys anteriors, hi haurà quatre categories: sub23, sènior (fins a 39 anys), veterà A (de 40 a 49 anys) i veterà B (a partir de 50 anys).

El regidor d’Esports, Carlos Flos, i el president del Club d’Atletisme Baix Maestrat, Gerardo Serrat, han presentat les principals novetats de la cursa, que ha previst un premi en metàl·lic de 100 euros per a aquells corredors que superen el rècord actual de la prova, que està en 33 minuts i 51 segons en categoria masculina i 38 minuts i 46 segons en categoria femenina. A més, hi haurà sorteig de regals per a aquells que participen amb la samarreta oficial de la prova i una sessió de cubbá en acabar la cursa.

Carlos Flos ha destacat que amb les novetats d’enguany «hem volgut donar-li un valor afegit a la cursa i incorporar nous al·licients per als atletes». Flos ha reconegut la duresa que presenten algunes parts del recorregut però ha remarcat que «aquesta duresa es vorà compensada pels atractius competitius que li posaran emoció a la prova». Per la seua banda, Gerardo Serrat ha fet una crida a la participació, especialment per als corredors de les províncies de Castelló i Tarragona, i s’ha mostrat convençut que «arribarem als 200 atletes inscrits».

Les inscripcions poden realitzar-se via online a través del web hj-crono.es o via presencial a Evasión Esports, Piscina Municipal, Decathlon Vinaròs o Esports Arín. El preu de la inscripció serà de 12 euros fins al 10 d’abril i 14 euros fins al 20 d’abril. Després, el mateix dia de la cursa es podran formalitzar inscripcions a un preu de 18 euros.

Tant el regidor com el president del Club d’Atletisme han volgut agrair el treball de tota la gent que participarà en l’organització de la prova, especialment dels més de 50 voluntaris que hi col·laboraran, i han animat als corredors a inscriure’s el més prompte possible per tal de facilitar al màxim l’organització de la prova.