• Les operacions inclouen, per a Benicarló, projectes com la implantació de l’administració electrònica, la construcció d’una via litoral a la costa Nord o la regeneració urbana dels carrers de Sant Francesc i Ferreres Bretó. També es posarà en marxa el projecte ‘Ruta dels ibers’ i s’executaran la nova biblioteca, un centre cívic al carrer Major i una oficina d’atenció ciutadana al carrer del Doctor Pera.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, han comunicat els 13 projectes que finalment conformaran l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de l’àrea urbana Benicarló-Vinaròs. Una estratègia finançada per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional que suposarà una inversió total de 20 milions d’euros, finançats al 50% a càrrec dels fons FEDER i l’altre 50% a càrrec dels dos ajuntaments.

Els dos alcaldes han coincidit a assenyalar «l’esforç de gestió» que aquesta estratègia suposa per als dos municipis i s’han felicitat pels «bons resultats que aquesta col·laboració està comportant per a les dos ciutats».

Els projectes que s’han fet públics avui, una vegada aprovats per la unitat de gestió de l’EDUSI, fan referència a àmbits com les noves tecnologies, el foment de la mobilitat urbana sostenible, l’eficiència energètica, el foment del patrimoni cultural i natural, la millora dels entorns urbans o la regeneració física, econòmica i social de l’entorn urbà.

En aquest sentit, Benicarló farà realitat 7 projectes dissenyats i elaborats per l’Ajuntament de Benicarló i que donen resposta als objectius de l’Edusi:

Projecció de la via litoral. En aquest cas, el projecte inclou el tram de Benicarló (917.000 euros), el tram de Vinaròs (917.000 euros) i la construcció d’una passarel·la sobre el barranc d’Aiguadoliva (600.000 euros)

Reducció del consum energètic en la xarxa d’enllumenat de Benicarló (1.025.000 euros)

Posada en marxa del projecte ‘Ruta dels ibers’ (390.000 euros)

Regeneració urbana de l’eix cívic que conformen els carrers de Sant Francesc i de Ferreres Bretó (1.858.000 euros)

Reurbanització del carrer del Riu i adjacents (327.000 euros), actualment en marxa

Posada en funcionament de noves infraestructures i serveis, concretament, la Biblioteca (a l’antic Centre de Salut), el Centre Cívic (al carrer Major) i l’Oficina d’Atenció Ciutadana (al c. del Doctor Pera).

Finalment, s’inclou també el projecte conjunt entre Benicarló i Vinaròs de Laboratori Social, una estratègia de cohesió social que donarà resposta a les persones més vulnerables.

Pel que fa a Vinaròs, l’EDUSI preveu l’execució de projectes com el desenvolupament d’un Pla de Ciutat Intel·ligent (961.000 euros), la reducció del consum energètic a través de la intervenció integral en edificis públics (1.089.000 euros), la construcció d’un Centre d’Inspiració Turística (737.000 euros) i la construcció d’una passarel·la sobre el riu Cérvol (1.858.000 euros).

Consulteu aquí els projectes

Podeu seguir tota l’actualitat al voltant de l’EDUSI Benicarló-Vinaròs des d’aquest portal web