La regidoria de Benestar Social celebra el cicle Bategant Resistències en defensa del dret a la diversitat sexual al voltant del dia de l’Orgull Gai. Les activitats tindran lloc entre el dimarts 27 i el divendres 30 de Juny als carrers de la ciutat, i tenen com a objectiu trencar els prejudicis que encara subsisteixen al voltant de la orientació sexual de les persones. 

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, i l’artista i dissident sexual Andrea Corrales , han presentat este matí el cicle Bategant Resistències, que reunirà a Benicarló a destacats activistes del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals), del trans-feminisme i del moviment queer (persones que no s’enquadren en les definicions arquetípiques de les orientacions sexuals). El programa d’activitats comptarà també amb una mostra d’artistes que centren la seva obra en en els rituals, les pràctiques, i la vida al marge de l’heterosexualitat.

La regidora de Benestar Social ha emfatitzat que «la fòbia a les persones LGTB continua manifestant-se en les aules , les llars, el treball, i fins i tot a l’administració i els centres públics». Escudero ha reconegut «l’important avanç» que ha suposat la recent aprovació de la Llei Integral Trans de la Comunitat Valenciana, que assegura els drets dels transsexuals, però ha reclamat «anar una passa més enllà perquè encara falta camí per a que la igualtat siga efectiva».

Per tal de sumar esforços per a fer este camí, el departament de Benestar Social de l’Ajuntament ha programat un intens seguit d’activitats que volen «trencar estereotips generats per la falta d’informació i el desconeixement». Front als prejudicis que aboquen a la discriminació, ha dit Escudero, «la realitat humana és molt rica i diversa i engloba múltiples identitats sexuals», que estes jornades contribuiran a fer visibles, ja que molts dels actes se celebraran al carrer.

La programació tindrà lloc entre els dies 27 i 30 de Juny i inclou xarrades, activitats pel pensament crític i al voltant de l’experiència vital i la cultura lèsbica, gai i queer, performances, trobades, i intercanvis d’experiències. Tot això orientat a «fomentar el respecte per la diversitat social , afermar el compromís pels drets humans» i en concret «al dret a viure la sexualitat i les relacions celebrant la diferència i la diversitat», ha conclòs la regidora.