• El proper 9 de juny, Benicarló acollirà una jornada en la qual quatre reconeguts periodistes de guerra explicaran les seues experiències en les zones més conflictives del món. Ricard García Vilanova, Anna Surinyach, Mònica Bernabé i el benicarlando David Meseguer seran els periodistes que participaran a «Benicarló, una mirada al món».

La Regidoria de Cultura ha programat una jornada al voltant del periodisme de guerra, que tindrà lloc el proper 9 de juny a les 18.00 hores a la sala d’actes de la Fundació Caixa Benicarló. En l’acte, anomenat «Benicarló, una mirada al món», participaran quatre reconeguts periodistes que han treballat i treballen ara mateix en les zones més conflictives del món.

La xarrada que obrirà la jornada serà «Síria des del front de guerra», en la qual Ricard García Vilanova relatarà les seues experiències com a fotoperiodista freelance que ha cobert els conflictes de Líbia, l’Afganistan, l’Iraq i Síria. La jornada seguirà amb el periodista benicarlando David Meseguer, amb «Milicianes kurdes contra Estat Islàmic». En la xarrada, el periodista freelance i doctor en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra se centrarà en la qüestió kurda.

La jornada continuarà amb «Mediterrani, una trampa mortal per als migrants», en què la fotoperiodista freelance i editora de la Revista 5W Anna Surinyach contarà les vivències viscudes en les seues cobertures de la crisi de refugiats i migrants del Mediterrani. Mònica Bernabé, la cap d’Internacional del diari Ara, serà l’encarregada de tancar la jornada amb «Ser reportera al país dels talibans». La periodista relatarà la seua experiència com a corresponsal a l’Afganistan entre els anys 2006 i 2014.

El proper 25 de maig es concretarà més informació de la jornada a través d’una roda de premsa en la qual estarà present David Meseguer.