• Les regidories de Cultura i de Normalització Lingüística han presentat l’oferta cultural infantil que han preparat conjuntament per a l’últim trimestre de l’any. La novetat d’aquest any és el cicle De por!, que mitjançant diverses activitats explorarà l’imaginari de monstres i espantacriatures de la cultura popular.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, i la regidora de Normalització lingüística, Marta Escudero, han desvellat avui les grans línies que marcaran la programació infantil organitzada per l’Ajuntament de Benicarló per a l’últim trimestre de l’any. Una programació que, en paraules d’Escudero, «suposa una aposta molt important en favor de l’accés de la infància a la cultura i de la seua participació en la vida cultural de la ciutat».

En aquesta ocasió, s’ha donat continuïtat als dos eixos tradicionals d’aquesta programació: el Cicle de Teatre Familiar, que arriba ja a la 19a edició, i el programa Bocabadats. Així també, des de Aviva, l’oficina de promoció del valencià, s’ha dissenyat una nova proposta cultural anomenada De por!, dins de la qual es difondrà l’imaginari de monstres i espantacriatures que la cultura popular valenciana ha transmés al llarg de la història.

El cicle de De por! es desenvoluparà del 27 d’octubre a l’1 de novembre i comptarà amb una exposició al Mucbe on es podran veure retrats de criatures fantàstiques de l’imaginari popular valencià explicats a partir de les rondalles i les il·lustracions a tot color, com el Butoni o la Quarantamaula. Durant aquest cicle, també es presentaran als menuts Les Feres de l’Estel del Collet, els espantacriatures particulars benicarlandos, a través de xarrades i tallers. La programació es completarà amb contacontes emesos per Ràdio Benicarló i la presentació del nou treball del músic valencià Dani Miquel, que presentarà el seu últim treball a l’Auditori Pedro Mercader juntament amb els Ma Me Mi Mo Músics.

La regidora Marta Escudero ha argumentat que aquest cicle «respon a la necessitat de preservar i transmetre les històries poblades d’esperits, éssers fantàstics i monstres diversos pel seu valor etnogràfic i cultural». Com a exemple, Escudero ha parlat de les Feres de l’Estel del Collet, «personatges que beuen de la tradició oral del poble amb noms com ara l’Esgarramantes, la Marfanta, el Saginero o Xurrimango».

Pel que fa al Cicle Bocabadats, les activitats començaran el 20 d’octubre i s’allargaran fins al 2 de desembre i aniran dirigit al públic de 0 a 4 anys i les seues famílies. Aquests podran gaudir de diferents espectacles així com tallers d’índole artística.

I el Cicle de Teatre Familiar, que ja arriba a la 19a edició, tindrà lloc els dies 26, 27, 28 i 30 de desembre i està pensat per a gaudir del teatre en família. Els espectacles que s’han programat són «Lunáticus Circus» i «Xocolat», de Teatro Paraiso, «De flor en flor» de la companyia Fernando Hurtado, i «Descobrint l’Illa del Tresor», de Magic 6.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha destacat l’esforç d’ambdues regidories per a organitzar aquesta programació i ha destacat que «és responsabilitat pública crear en els xiquets l’amor per la cultura i que aquesta els acompanye durant total la vida». Barberà també ha anunciat que «la majoria d’activitats són gratuïtes encara que a algunes s’ha de fer una inscripció prèvia i que altres tenen un preu simbòlic de 2 euros».

ACTIVITATS TARDOR 3

La programació es distribuirà en els pròxims dies en els centres educatius de Benicarló. Mentrestant, podeu consultar-la aquí.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here