Ecovidrio entrega a l’Ajuntament un premi en reconeixement per haver superat les xifres de reciclatge de vidre de l’any anterior. L’establiment de Benicarló Can Cristina aconsegueix un dels cinc premis que Ecovidrio atorga a nivell nacional.

El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, i la regidora de Comerç, Rosana Marzá, juntament amb el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, han presentat aquest matí el balanç de la campanya de reciclatge d’estiu a Benicarló. En total, s’han recollit 120 tones de vidre, la qual cosa suposa un increment del 7% respecte de l’any passat.

Bueno ha afirmat que «des de Benicarló estem molt contents de com ha anat aquesta campanya de recollida selectiva de vidre». A més, el regidor de Medi Ambient ha remarcat que «aquestes són el tipus de campanyes que hem de fer per tal de conscienciar als ciutadans». Per la seua part, la regidora de Comerç ha remarcat que «el millor premi per als comerços participants és que reciclar ajuda a millorar el seu establiment i la seua imatge».

Degut a les bones dades de reciclatge a Benicarló, Ecovidrio ha entregat a l’Ajuntament un Iglú verd, un guardó per haver superat les xifres de reciclatge de vidre de l’any anterior. El premi és un reconeixement al compromís dels ciutadans i professionals hotelers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat.

Entre els més de 100 establiments de la ciutat que han participat en la campanya, el bar Can Cristina ha sigut uns dels que més han reciclat i, com a reconeixement, Ecovidrio li ha atorgat un dels cinc premis que la entitat atorga a nivell nacional. En concret, el guardó consisteix en un viatge a Cadis per tal de participar en una classe magistral del xef Ángel León.

L’objectiu d’aquestes campanyes és augmentar les dades de reciclatge durant els mesos d’estiu, època en què es recull el 30% del vidre reciclat de l’any. A més, també es pretén augmentar les taxes de reciclatge en el sector de l’hoteleria, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre.