Benicarló reconduirà els usuaris del Menjador Social a programes que fomenten l’autonomia personal i familiar

 

  • L’Ajuntament de Benicarló ha decidit posar fi al servei del Menjador Social a causa de la reducció d’usuaris. A partir d’ara, els esforços de l’Àrea de Benestar Social se centraran en reforçar l’autonomia personal de les persones necessitades i proporcionar-los els productes i serveis de primera necessitat sense haver d’anar al Menjador Social.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, i la presidenta de l’Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), Filo Agut, han anunciat que el Menjador Social deixarà de donar servei el proper 29 de juny, una decisió que ve motivada sobretot per la reducció del nombre de persones que actualment requereixen del servei i que servirà per a redefinir l’estratègia de l’Àrea de Benestar Social envers les persones i famílies més necessitades.

En aquest sentit, Escudero ha recordat que «el servei es va posar en marxa en un moment de crisi en el qual les persones no tenien cobertes les necessitats bàsiques però ara la situació ha canviat i el nostre objectiu és treballar perquè les persones puguen accedir als aliments sense haver de sortir de casa». Pel que fa a la reducció d’usuaris, la regidora de Benestar Social ho atribueix a la millora de la taxa d’atur, «mentre que el 2010 era del 19%, i va arribar a augmentar fins el 23% en els anys posteriors, la taxa d’atur del primer trimestre del 2018 es troba al voltant del 13%».

Filo Agut, per la seua banda, ha subratllat que «ara mateix només utilitzen el servei del Menjador Social una mitja de 15 usuaris, mentre que el 2010 van arribar a ser 150».

Ara, arran del tancament, l’objectiu serà reforçar l’àmbit de l’autonomia personal, per tal que totes les persones puguen desenvolupar la vida de manera autònoma i lliure, de manera que, reconduint-les a altres programes de Serveis Socials, tinguen els drets garantits. Així, l’Àrea de Serveis Socials disposa d’una partida al voltant de 200.000 euros que es destinen a cobrir l’alimentació i el subministrament de tot tipus productes i serveis a aquelles persones amb qualsevol tipus de necessitat.

Les dos regidores han volgut agrair la tasca desinteressada de tots aquells voluntaris que al llarg d’aquests anys han ajudat a dur endavant el servei.