La trobada tindrà lloc els dies 23 i 24 de març i inclourà música experimental, electroacústica, poesia i performances. El públic tindrà l’oportunitat d’escoltar música dins del propi cotxe de l’artista, un espai on Santos componia i assajava regularment.

La Regidoria de Cultura, amb la col·laboració de l’associació cultural Diabolus, ha presentat la primera edició d’Isamota Faralènia, la primera Biennal Santos de Música Contemporània que pretén homenatjar i reivindicar la figura del genial compositor vinarossenc. Els dies 23 i 24 de març, s’han programat un seguit d’activitats a l’Auditori Pedro Mercader que abastaran disciplines i llenguatges artístics molt diferents i que inclouran la possibilitat d’entrar al cotxe de Carles Santos (on ell componia i escoltava música), que estarà ubicat a l’escenari de l’Auditori. A dins, el públic podrà escoltar l’última peça que va gravar en estudi, The proposal, que va ser un treball conjunt amb l’artista Amalia Ulman per a la Berlin Biennale d’art contemporani de 2016.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha assenyalat que «és responsabilitat de les institucions públiques reivindicar la figura de Santos, un els creadors més eclèctics i més universals que hem tingut a les nostres terres». Barberà ha recordat que «aquesta no és la primera vegada que homenatgem Santos –en referència a les jornades Sincròniques del passat mes d’agost–i hem de continuar fent-ho, perquè és important recordar persones que, com ell, són un referent del nostre territori».

Per a Juanjo Villarroya, president de l’associació cultural Diabolus, «aquesta és la nostra particular manera de retre homenatge a la figura d’un artista que ens ha representat a tots durant molts anys en uns àmbits en els quals no estàvem acostumats». «Santos –ha remarcat Villarroya–era molt cosmopolita, va viatjar molt i va beure de corrents molt diversos, però a la vegada estava perfectament arrelat al seu territori, i això el feia especial».

Sobre el nom de la biennal, el president de Diabolus ha explicat que « Isamota Faralènia figura en una llista de personatges inventats per ell al final d’un llibre que es diu Mots Escabetxats». «Té una gran càrrega fonètica i rítmica –ha detallat–i reflecteix aquella imaginació luxuriosa, desbordant i perversa en la manera que tenia de manipular el discurs verbal i plàstic».

La trobada serà bianual perquè, ha dit Villarroya, «volem que es coga amb tranquil·litat i que aconseguisca una entitat suficient per a què represente bé el nom de la persona homenatjada».

Consulteu aquí el detall del programa

 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here