Nota de premsa

Desenes de persones han participat avui en la segona edició de la Marxa ciutadana per l’accessibilitat per tal de reivindicar millores en tot el municipi. Enguany Benicarló ha doblat el pressupost destinat a millorar l’accessibilitat i s’han fet millores a tots els nivells.

Benicarló ha volgut dedicar la jornada d’avui a conscienciar tota la població sobre l’accessibilitat a través de la Marxa ciutadana per l’accessibilitat. Un acte emmarcat en el Mes dedicat a les persones amb diversitat funcional que ha comptat amb la participació de les residències El Collet i Sant Francesc, el Centre Ocupacional IVAS El Maestrat, l’associació Maternitat i Criança i les entitats Cocemfe, Afanias, Afare i Ateneu i que ha volgut recordar la importància de tindre una ciutat accessible.

Així ho ha destacat la presidenta de l’OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), Filo Agut, que ha assenyalat que l’objectiu de la marxa és «millorar el dia a dia no només de les persones amb mobilitat reduïda, sinó de tota la població, des de persones majors, gent amb carros de la compra, mares i pares amb carros de bebés… Tots ens beneficiem de l’accessibilitat».

La regidora ha remarcat que «enguany hem duplicat el pressupost destinat a millorar l’accessibilitat» i ha recordat que «en els últims mesos s’han adaptat les voreres de la plaça de la Constitució, s’ha millorat l’accessibilitat de les platges i s’han comprat dues noves cadires amfíbies». «A més -ha afegit- s’ha instal·lat un ascensor al bar de l’ermita de Sant Gregori per tal de facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda». Filo Agut ha reconegut que «encara queda molta feina per fer» però ha subratllat que «és just reconéixer que hem millorat moltes coses».

La marxa ha recorregut els carrers del centre de la ciutat i ha finalitzat davant de l’Ajuntament.