Aquesta setmana s’ha començat a executar el projecte del Museu d’Art Urbà, una de les propostes que van resultar escollides en els pressupostos participatius de l’any 2017. A més de decorar inicialment dos murades, la iniciativa també inclou l’elaboració d’un catàleg de façanes de la ciutat que puguen ser embellides.

Al llarg d’aquesta setmana i la següent, es portaran a terme els treballs de decoració de les dos primeres façanes incloses en el projecte de Museu d’Art Urbà de Benicarló, una de les propostes més votades en el procés de pressupostos participatius de 2017. El projecte, gestionat des del Departament de Cultura, inclou la decoració de la murada de la pista esportiva del passeig Marítim, que finalitzarà el pròxim dilluns, i a mitjans de la setmana que ve començarà a pintar-se la façana de l’edifici contigu al Parador de Turisme de Benicarló.

La primera actuació anirà a càrrec del benicarlando Óscar Forner, més conegut com a Move, que ha projectat un dibuix inspirat en la ciutat de Benicarló. L’artista gràfic compta amb més de 25 anys d’experiència en el món del grafiti.

D’altra banda, Hosh, un artista que ha participat en intervencions d’espais urbans en països com Estats Units, Alemanya o França, és l’encarregat de donar vida a la façana de l’edifici contigu al Parador de Turisme.

El projecte del Museu d’Art Urbà, que compta amb un pressupost de 10.000 euros, també inclou l’elaboració, per part del Departament d’Urbanisme, d’un catàleg de possibles façanes de la ciutat que siguen susceptibles de ser decorades. A més, totes aquelles persones que creguen tindre una paret per ser pintada poden adreçar-se al Mucbe per tal de registrar-la.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, s’ha mostrat satisfet per l’inici dels treballs i ha destacat que «gràcies als pressupostos participatius hem pogut fer realitat aquesta iniciativa que ja havíem plantejat alguna vegada en el Consell Municipal de Cultura». Barberà ha afegit que «des de l’Àrea de Cultura continuarem treballant per ampliar al màxim el nombre de murades embellides a Benicarló».