Opinió ERPV-Benicarló

 

permeteu-me que us escriga a deshora, mentre tenim molt present el vostre dur viatge de tornada. Esperem que recordeu amb estima la gran rebuda que Benicarló us va preparar; al poble no deixem de felicitar la Comissió de Festes i la Junta Local Fallera pel bon treball que tan merescut èxit us va portar a tots.

Per al futur, us demanem una mica més de la vostra màgia, per a aconseguir que Baltasar també se’ns adrece en la nostra llengua i fins i tot en el nostre accent, tal com Gaspar no ens parla amb trets asiàtics. Inclús si vostés prefereixen mostrar-se bilingües, poden fer-ho per igual, no cal que sempre recaiga sobre el mateix el text en castellà, qui sap per quina raó. Esperem que tingueu a bé portar-nos una miqueta d’igualtat.

Efectivament, la menudalla cadufera és molt intel·ligent. Per això us demanem també que els ajudeu a recordar cada dia que no són millors ni pitjors que la d’Alcalà, Alcanar, Alcorcón, Ankara o Arkansas. Les xiquetes i els xiquets de Benicarló són oberts i ens donen grans lliçons cada dia, tant els Palau com els Petrescu, els Febrer i els Salazar, els Marzá i els El Ouaaziky. Ja en tenim, però ni als menuts ni a les seues famílies ens vindrà malament bona dosi de fraternitat.

Esperem que tingueu a bé considerar aquests bons i necessaris desitjos. Fraternitat, igualtat i, per descomptat, llibertat.

 

Enoc Altabás, ERPV-Benicarló