NOTA DE PREMSA

 

  • El secretari general del PSPV-PSOE reivindica en el Dia Mundial de la Salut la necessitat de donar suport a la investigació enfront dels qui han defensat sempre la privatització del sector

El PSPV-PSOE de la província de Castelló se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Salut, que es celebra cada 7 d’abril per l’aniversari de la fundació de l’Organització Mundial de la Salut, i que enguany valora la feina del personal d’infermeria i de parteria.

“En este dia i en la circumstància d’excepcionalitat en la qual estem, ara més que mai, hem de reivindicar la importància del sistema sanitari públic perquè, si alguna cosa s’ha evidenciat en la lluita contra la pandèmia del Covid-19, és la importància de tindre una sanitat pública, universal i de qualitat”, assegura el secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch. “D’ací la necessitat de donar suport a la investigació enfront dels qui han defensat sempre la privatització del sector, com així ha quedat plasmat en totes les resolucions aprovades per l’executiva provincial en este sentit”, ha afegit.

Blanch ha manifestat l’agraïment als sanitaris que “ho estan donant tot, sense descans, des del primer dia, i als qui no hem d’oblidar una vegada passe tot açò”. A més a més, el dirigent socialista ha traslladat el seu condol per les dues primeres sanitàries que han mort a la Comunitat Valenciana el darrer cap de setmana, i la resta de personal sanitari que ha sigut contagiat o ha perdut la vida en l’exercici de la seua feina.

Blanch ressalta que el partit socialista “sempre ha defensat la sanitat pública i ara necessitem, més que mai, una sanitat pública, gratuïta i universal”. Un exemple d’açò és “l’augment en més d’un 28% del pressupost en sanitat del Govern del Botànic de Ximo Puig respecte al govern anterior, i que són quasi 7.000 milions d’euros”, apunta el diputat autonòmic.

El dirigent socialista a les comarques de Castelló assenyala que “els que ara reclamen més servicis sanitaris són els mateixos que en 2012 es gastaven 965 euros per habitant, mentre que en 2018, este govern ha gastat 1.341 euros en despesa sanitària per persona”.

“Van realitzar retallades en plantilles —des de 2012 van reduir en 1.422 professionals—, van reduir les contractacions d’interins, de substitucions, van obligar a la jubilació i des de 2008, van deixar d’ofertar 14.482 llocs de treball”, lamenta Blanch de la gestió de governs anterior al Govern del Botànic.

“Afortunadament, l’actual Conselleria de Sanitat i la consellera Ana Barceló té molt clar que les i els professionals sanitaris són el nostre millor actiu, a elles i ells són als que hem d’agrair el seu alt grau de compromís amb el sistema públic”, diu el secretari general.

Blanch apunta que, “sense cap intenció triomfalista, però cal presentar les coses tal com són”. “Som conscients que ens trobem en una situació complexa de crisi sanitària, però també és bo dir d’on venim per saber, clarament, on anem, i no cometre els mateixos errors que van cometre els governs anteriors al Botànic”, assenyala.