• El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló participa en el primer acte del PES City Group Castelló

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, va participar ahir en la jornada ‘Fons europeus: la clau de la gestió de l’èxit’ —organitzat pel Partit Socialista Europeu (PES) City Group Castelló— on va reclamar que els fons europeus “arriben als pobles i ciutats” perquè el municipalisme “és la matriu per a la recuperació”. L’acte va tindre lloc al Menador Espai Cultural de Castelló de manera semipresencial i va ser el primer acte organitzat pel PES City Group Castelló després de la seua constitució en maig.

El secretari general provincial va assenyalar que “són els pobles i les ciutats els primers receptors de les necessitats de la ciutadania i, per tant, són qui millor poden canalitzar, no sols els fons Next Generation UE, sinó també els FEDER i els Fons de Cohesió (2021-2027)”. “El municipalisme està més viu que mai, està ocupant un espai que abans se li havia negat i, aquesta crisi, ha produït que molts vegen aquesta necessitat”, va destacar.

En aquest sentit, el també diputat autonòmic va afirmar que els fons europeus “han d’ajudar a tots els municipis, des de Castell de Cabres a Castelló, independentment que la seua població siga més o menys nombrosa, i així tindre l’oportunitat de contribuir a millorar la vida dels seus veïns i veïnes”.

En l’acte també participaren l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el director general de Coordinació de l’Acció de Govern, Juan Ángel Poyatos, la directora de directora d’URBHE, Helena Beunza, i el coordinador del Pla de Recuperació de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, Carles Arques. Així mateix, es van abordar els passos a seguir en la preparació dels ajuntaments per a participar dels fons Next Generation UE, Fons FEDER i Fons de Cohesió (2021-2027).